Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Thorssell körde fullt mot Piraterna igen –

Kvällen gick som på dans för Jacob Thorssell som drog in maximala 15 poäng. Foto: Stefan Härnström

Thorssell körde fullt mot Piraterna igen – "Känns alltid extra"

Åtvidabergspojken, Jacob Thorssell, var på strålande åkhumör på Skrotfrag Arena. Det blev full pott, 15 poäng, för Jacob och seger mot Piraterna med hela 44 poäng. 
– Jag tog 14+1 för Opole i Polen för ett tag sedan men det känns alltid extra att ta 15 poäng utan bonus, sa Jacob Thorssell och hyllades av bland andra arbetskamraterna från Motala.

Annons:

Jacob Thorssell har en förklaring till varför han har haft en så bra vår och sommar, både i Polen och i Sverige.

– Jag körde i och skadade ryggen när jag var 17 år och då fick läkarna fick sätta ihop några ryggkotor med metallplattor. Jag opererade bort alla plattorna i början av december förra året. Nu känner jag mig mycket smidigare och lättare i ryggen plus att det även stärkt mig mentalt att få bort metallplattorna.

Fullkomligt felfri körning

Åkmässigt gjorde Jacob en fullkomligt felfri insats ikväll. Och att Piraterna inte hade sitt starkaste lag är inget som Jacob bryr sig om.

– Det har ingen betydelse. De kör i högsta ligan och de har bra förare som Tomas H Jonasson. För mig spelar det ingen roll vilken uppställning Piraterna hade. Jag tog full pott och det är en prestation jag är jättenöjd med. Att laget vann med 44 poäng är grädde på moset. En riktigt helkväll som jag kommer att minnas ett tag, säger Jacob Thorssell.

I Polen kör Jacob i tredjeligan i Opole. Men på grund av de nya reglerna i Polen är årets tredjeliga mycket bra då flera toppförare fått flytta ner till andra- och tredjeligan.

– Det är mycket bra motstånd. Jag hade bara chansen att köra i tredjeligan men jag känner att jag skulle kunna göra bra ifrån mig även i Ekstraligan. Förhoppningsvis får jag något anbud till nästa säsong.

I och med Dackarnas seger mot Piraterna så ligger laget nu tvåa i tabellen – men med en målskillnad värd en poäng.

SM-final och wild card

Nästa vecka blir hektisk för Jacob Thorsell. Dackarna har Vetlanda borta på tisdag och sedan Indianerna hemma på torsdag. Tisdagen den 13 juli körs sedan den individuella SM-finalen i Målilla. Jacob är regerande svensk mästare och givetvis siktar han på att vinna igen. Som extra krydda i år får vinnaren ett wild card till VM-deltävlingen som körs i Målilla den 14:e augusti.

– Jag siktar på att ta det wild cardet. Men först ska vi försöka spöa Vetlanda hemma och Indianerna borta. Vi har stora chanser att lyckas, säger Jacob Thorssell.

Conny Blomander

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Gästskribent

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: