Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Lejonen saknar poängplockare mot Dackarna – tvingas köra riders replacement

I morgon väntar en rejäl värdemätare för Dackarna med Lejonen på bortaplan. Foto: Ossian Mathiasson

Lejonen saknar poängplockare mot Dackarna – tvingas köra riders replacement

Dackarna hittade vinnarspåret hemma mot Masarna i förra veckan. I morgon får Målillalaget en rejäl värdemätare när de åker till Gislaved och match mot Lejonen.

– Av erfarenhet vet jag att det aldrig är lätt att åka till Gislaved. Det är en erkänt tuff match på en speciell bana. Det skulle verkligen sitta bra med en seger, säger Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg.

Annons:

Dackarna har tre poäng i bagaget så här långt. Oavgjort i premiären hemma mot Västervik och fullpoängare hemma mot Masarna efter seger med 20 poäng förra tisdagen.

Rasmus Jensen är upptagen med ett GP-kval i Glasgow. Jacob Thorssell kör i kväll deltävling i SEC (EM-serien) i polska Bydgoszcz men finns på plats i Gislaved imorgon.

Luke Becker debuterar

In i stället för Jensen kommer amerikanen Luke Becker som har startat säsongen starkt i Polen och England.

– Det blir ett bra tillfälle för oss att testa Becker. Han har väntat på den här chansen och kommer med all sannolikhet att ladda på rejält, säger Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg.

– Han har visat en väldigt fin form. I söndags tog han elva poäng i Polen och i måndags blev det 13 poäng i England. Luke är en ung kille som är på uppgång, det ska bli intressant att se honom göra debut, säger Teurnberg.

Sargat Lejonen

Lejonen har bara kört en match så här långt och då blev det seger borta mot Indianerna i premiären med tio poäng. I andra omgången blev bortamatchen mot Smederna inställd på grund av regn.

Lagmässigt gör Lejonen en hel del ändringar jämfört med premiärmatchen. Det är pålitliga poängplockare som inte finns med. Robert Lambert kör kvällens deltävling i EM-serien och VM-kval på lördag. Även Rohan Tungate och Nicolai Klindt står över på grund av VM-kval. 

Tvingas köra riders replacement

Tanken var att Lejonen skulle ta in den mycket lovande polska junioren Jakub Miskowiak, som har kört mycket bra i polska högstaligan i år. Jakub är polsk juniormästare men han har en juniortävling i Polen. Det ställer till det för Lejonens lagledare som tvingas köra riders replacement för honom. In kommer de två välbekanta Lejonförarna Jaroslaw Hampel och Krzysztof Kasprzak.

Conny Blomander

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: