Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Joel opereras i dag:

Vimmerbysonen Joel Larsson kraschade illa i gårdagens möte mellan Dackarna och Piraterna. I dag opereras hans brutna arm på Västerviks sjukhus. Foto: Privat

Joel opereras i dag: "Kände direkt att armen var av"

Direkt när olyckan hände kände Piraternas Joel Larsson att vänsterarmen var av.
– Jag minns att jag sa till flaggvakten att kalla in ambulansen och frågade en fotograf om han fick med det på bild, säger Joel från sjuksängen.
I dag opereras han på Västerviks sjukhus.

Annons:

Det var i det nionde heatet i gårdagens match mellan Dackarna och Piraterna som olyckan var framme. Vimmerbysonen Joel Larsson, som tidigare i karriären både har representerat moderklubben Dackarna och Västervik i Elitserien i speedway, men nu tillhör Piraterna, berättar själv vad som hände.

– Jag gick i ett hål i mitten av startkurvan och fick ett kast. Sedan var det så tjockt utvändigt att jag inte fick upp en sladd, istället greppade det igen och jag gick runt. När jag låg på marken hade jag handen på styret, och sedan kom Thorssell och kunde inte väja utan körde rakt på armen, berättar Joel Larsson från sin säng på sjukhuset i Västervik.

– Jag kände direkt att vänsterarmen var av. Jag minns att jag sa till flaggvakten att kalla in ambulansen och så frågade jag en av fotograferna som stod i kurvan om han fick med det på bild.

Bekant med läkaren på banan

Joel Larsson är extremt otursförföljd avseende skador. Under de senaste åren har han dragit på sig två svåra benbrott, varav ett under en tävling i traktorspeedway i Målilla, och så nu detta.

– Hon som var läkare när traktorolyckan hände, var samma tjej som jag fick åka med i ambulansen i går. Jag har haft en del kontakt med henne, och sa till henne att det var skönt att hon var här igen.

Hur mår du dagen efter kraschen?

– Ändå ganska hyfsat, jag har fått en del smärtstillande. Däremot är det ju vansinnigt tråkigt att bara ligga här. Man får inte ta emot några besök på grund av corona och det är bara skit på tv:n. Surt också att det här skulle hända när jag har inlett säsongen så pass bra.

Hur lyder prognosen?

–  De pratade först om att ta mig med ambulansen till Kalmar, men det blev Västervik. Här röntgades jag igår kväll, och de såg en ganska ful fraktur. Brottet sitter bara ett par centimeter ovanför handleden. De drog det hyfsat tillrätta och la en skena, berättar Joel.

Och vad händer nu?

– Jag har precis fått reda på att de kommer operera armen i dag. Men hur länge jag kommer vara borta är för tidigt att säga än.

Tillträde till nytt hus i dag

Även sett till privatlivet kom olyckan ytterst olägligt. För i dag hade nämligen Joel och hans sambo bokat möte för att skriva på papperen och få tillträde till ett hus de köpt strax utanför Vimmerby.

– Det gick inte lösa på något sätt, så sambon fick slänga sig i bilen och åka till Västervik med papperet som jag skulle underteckna. Personalen här gick ut till entrédörren och hämtade papperet som var tvunget att ligga i en plastpåse. De öppnade det här på rummet och sedan fick jag skriva på med handskar på mig. I med papperet i påsen igen och så ner till entrén. Jag hoppas bara att hon hann hem till mötet, skojar Joel.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: