Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Dubbla jumboplatser för lokala lag – finalernas ställdes in

Joel Klings Dackarna slutade sist i sin kvalgrupp i Vetlanda lagcup och det gjorde även Västervik Speedway. Foto: Ossian Mathiasson

Dubbla jumboplatser för lokala lag – finalernas ställdes in

Både Dackarna och Västervik Speedway kom sist i sina respektive kvalgrupper under fredagens lagcup i Vetlanda. På grund av regnet blev det inga finaler i årets lagcup på lördagen. 

Annons:

I det första kvalet ställdes Dackarna mot Griparna, Lejonen, Smederna. Det blev en jumboplats med 17 poäng för Målillalaget, som ställde upp med Joel Kling (fem poäng), Theo Johansson (tre poäng), Noel Wahlqvist (åtta poäng) och Ludvig Selvin (en poäng). 

Griparna vann första kvalet med 39 poäng och avancerade till A-final tillsammans med Lejonen, 33 poäng. Smederna kom trea med 31 poäng.

Inga finaler på grund av regnet

I det andra kvalet gick det inte vägen för Västervik Speedway, som slutade sist med 18 poäng i en grupp med Vetlanda, Indianerna och Rospiggarna. Anton Karlsson och Noel Wahlqvist körde in åtta respektive sju poäng, Philip Olofsson två poäng och Alex Johansson en poäng. Vetlanda vann kvalgruppen på 45 poäng och hamnade tio poäng före tvåan Indianerna (35) och 23 poäng före trean Rospiggarna (22).

På lördagsförmiddagen tog arrangörsföreningen Vetlanda Speedway beslutet att ställa in A- och B-finaler på grund av regnet som har öst ner över motorstadion i Vetlanda. 

”Givetvis tråkigt men förarnas säkerhet måste i detta läge prioriteras”, skriver Vetlanda på sin Facebooksida. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: