Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
BESKEDET: Då startar Elitserien i speedway – vill köra med publik

Bauhausligan drar igång den 11 augusti och det blir en enkelserie. Foto: Arkivbild

BESKEDET: Då startar Elitserien i speedway – vill köra med publik

Elitserien i speedway, numera Bauhausligan, startar den 11 augusti. Det bekräftades i ett pressmeddelande alldeles nyligen. 

Annons:

Bakgrunden till beslutet är de lättnade i restriktioner som gjorts under den senaste tiden, såväl i Sverige som utomlands. 

 

– Genom att sätta ett datum kan vi börja arbeta med våra samarbetspartners för att hitta lösningar som både får igång sporten och räddar såväl klubbar som våra svenska förare, säger ESS vice ordförande och medieansvariga Mikael Holmstrand.

Sammankomster med minst 50 personer är fortfarande förbjudna i Sverige. ESS tror dock på lättnader i den frågan. "Genom att sätta ett datum långt fram ges möjlighet och tid både att arbeta med finansiering och planering av hur säsongen ska kunna genomföras och för att förhoppningsvis möta lättnader i publikförbudet", skriver man. 

– Idrotten i Sverige tillåts nu i början utan publik och i många andra länder är det redan planerat för olika faser där publik successivt tillåts i olika utsträckning på arenorna. Vi ser en sådan utveckling som rimlig även i Sverige, säger ESS vice ordförande och medieansvariga Mikael Holmstrand.

Kommer inte riskera sin existens

Elitserieklubbarna kommer planera för en verksamhet utan publik. "Det innebär att kostnaderna i klubbarna måste sänkas kraftigt och att en grundläggande finansiering av verksamheten måste säkras. Klubbarna kommer omedelbart att starta ett arbete tillsammans med sina samarbetsparters för att se vilka lösningar som går att hitta och därefter bygga verksamheten därifrån."

– Ingen klubb kommer att riskera sin existens genom att starta säsongen ofinansierad och riskera konkurs. Men samtidigt är det i princip omöjligt att få några intäkter alls utan att starta vilket i än större utsträckning riskerar klubbarnas existens och dessutom sätter våra svenska förare i en mycket besvärlig situation, med risk att ett flertal inte finns kvar nästa år. Givetvis kommer årets laguppställningar se väldigt annorlunda ut och klubbarna kommer första och främst arbeta för att ge så många svenska förare som möjligt chansen att köra, fortsätter Holmstrand.

Hoppas på myndigheterna

ESS siktar på en enkelserie med slutspel. 

– Vi kommer arbeta stenhårt för att vara redo att genomföra en säsong utan publik. Men samtidigt tror och hoppas vi på att nästan steg i lättnaderna av restriktionerna snart kan komma. Det är inte rimligt att vi nu får tillbringa en semester bredvid varandra på campingplatser, stränder och restauranger, men inte ska kunna sitta utomhus på varannan rad på en läktare i höst. Vi hoppas att myndigheterna inom kort ser det ologiska i detta och tar beslut som räddar idrottsrörelsen i Sverige, avslutar Mikael Holmstrand. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvastervik.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: