Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Dackebossen om beskedet: ”Blir fler svenskar i varje lag”

Dackeordföranden Tomas Karlsson gillar inte den polska ligans sätt. Foto: Arkivbild

Dackebossen om beskedet: ”Blir fler svenskar i varje lag”

Det polska kravet på utreseförbud för förare i högstaligan kan slå hårt mot de svenska speedwayklubbarna. Dackarnas ordförande Tomas Karlsson är försiktig med kommentarer i nuläget.
– Det är bättre att ha inställningen att vi får ta det bekymret när vi väl kommer igång, säger han.

Annons:

Alla förare som vill köra i polska Ekstraligan måste flytta till Polen, sätta sig i minst två veckor karantän och får sedan inte lämna landet. Tanken är att ligan drar igång den 12 juni och det med tomma läktare. I går fattade Svemo beslut om att stoppa alla svenska förare från den polska ligan.

– Det är väl bra för svensk speedway om vi kommer igång. De måste ha snackat om det så att förarna var med på det. Det gör det lättare för oss att komma igång, men vi vet inte någonting och det är inte mycket att spekulera kring. När vi kommer igång kanske det här är släppt.

Hur skulle det vara att köra utan era polska förare?

– Det vore tråkigt, men det kan säkert bli bra ändå. Det blir fler svenskar i varje lag åtminstone. Sedan är det alltid tråkigt att vara utan världsstjärnor, men det som är det viktigaste är att vi kommer igång, så är det ju. Man längtar efter speedway nu.

Har ni fått några nya signaler om när serien kan starta?

– Nej, vi följer vad som händer och jag misstänker att det kommer ett beslut rätt snart. Att börja 2 juni är inte så förhoppningsfullt, men det börjar sparka igång lite ligor här och där. Vi kanske kan hoppas på mitten av juni, men man vet inte alls vilka restriktioner det blir. Vi får vänta tills de säger att det är fritt fram att köra på.

Hur ser du på den polska ligans beslut?

– Det är tråkigt men inte oväntat, det verkar som att Polen vill göra lite som de vill utan att vara ödmjuka. De trummar på med sin stil och frågar ingen. Det är lite tråkigt, men så är det. Det är där pengarna finns och det är nästan dubbelt upp jämfört med Sverige.

De internationella förarna kommer att välja Polen före Sverige?

– Så länge Polen har de här restriktionerna kvar lär de göra det. Vi får hoppas på att de släpper på restriktionerna.

Mer om Svemos beslut kan du läsa här.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvastervik.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: