Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Eriksson lägger över favoritskapet på Dackarna inför avgörandet

Jerker Eriksson, lagledare i Smederna, har som mål att vinna över Dackarna i SM-finalen för tredje gången på rad. Foto: Ossian Mathiasson

Eriksson lägger över favoritskapet på Dackarna inför avgörandet

Eskilstuna Smederna har tre SM-guld på rad. 2017, 2018 och 2019.
-Vi stod ju över Bauhaus-ligan förra säsongen på grund av covid-19. Självklart siktar vi på att vinna mot Dackarna i SM-final för tredje gången på rad, säger Smedernas lagledare Jerker Eriksson.

Annons:

Regerande svenska mästare är Masarna men som inte gick till slutspel denna säsong.

Smederna slog Vetlanda i finalen 2017 och Dackarna både 2018 och 2019.

– Visst siktar vi på att vinna tredje SM-finalen på rad mot Dackarna men det är väl ingen hemlighet att Dackarna är stora favoriter. Tittar man på lagen så har de tre VM-förare och i övrigt mycket bra förare. En av våra bästa förare, Greg Laguta, är fortfarande skadad och vi saknar honom. Speciellt hemma i Eskilstuna är han otroligt bra, säger Jerker Eriksson.

"Måste höja oss till finalen"

Smederna mötte Rospiggarna i semifinalen, förlorade borta med två poäng men vann med sju poäng hemma i returen.

– Det kändes som vi inte kom upp i den nivå jag vet finns i laget. Helt klart måste vi höja oss till finalen mot Dackarna.

När Smederna mötte Rospiggarna hemma blev hemmalagets nyckelförare, Pontus Aspgren, påkörd av Rospiggarnas Kai Huckenbeck. Aspgren kunde inte köra sina tre sista heat.

– Han är okej och på benen igen, säger Jerker Eriksson.

Vad är planen för att vara bäst över 30 heat och bärga SM-guldet?

– Vi måste vara stenhårda från första heat, först från tejpen och ha riktigt vassa armbågar i närkamperna. Vi ska inte köra över gränsen men vi måste ligga precis på gränsen. Dackarna har ett mycket bra lag så vi måste minimera misstag så nära noll vi kan. Jag ser ingen svag punkt hos Dackarna, säger Eriksson. 

"Bara krigare i laget"

Smederna slog Dackarna hemma med två poäng i grundserien men förlorade borta.

– Då gjorde vi ingen bra match i Målilla. Nu hoppas jag att motivationen och dagsformen är betydligt högre hos förarna. Det vet jag att den är. När vi är som bäst då har vi bara krigare i laget.

Hur mycket kan ni förlora med för att ha en chans att vända hemma på onsdag?

 – Svårt att säga, kanske två-fyra poäng. Men självklart åker vi ner till Målilla för att försöka vinna. Mina förare gillar banan i Målilla så jag tror det kan bli en riktigt bra match. Personligen har jag en bra känsla och det ska bli jättekul att vara med om en SM-final mot Dackarna igen.

Fakta

Laguppställningarna:

Dackarna: 1. Tai Woffinden, 2. Maciej Janowski, 3. Jacob Thorssell, 4. Rasmus Jensen, 5. Jason Doyle, 6. Ricky Kling, 7. Avon van Dyck.

Smederna: 1. Kacper Woryna, 2. Gleb Chugunov, 3. Andzejs Lebedevs, 4. Michael Jepsen Jensen, 5. Pontus Aspgren, 6. Johannes Stark, 7. Joel Kling.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: