Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Storseger för Västervik mot Väsby – NHL-värvningen debuterade

Västervik fick jubla flera gånger om i dagens match mot Väsby. Foto: Arkivbild

Storseger för Västervik mot Väsby – NHL-värvningen debuterade

Axel Fjällby Jonsson blev klar för Västervik i måndag. I dag gjorde den NHL-kontrakterade spelaren debut i VIK. Han gick mållös av isen i 7-2-segern.
– Han kommer att komma mer och mer och det ska bli intressant att följa, säger tränaren Mattias Karlin.

Annons:

Det var en rejäl bomb som Västervik presenterade i måndags och Fjällby Jonsson bör förstås vara en av lagets absolut bästa spelare under sin tid som inlånad. I dag gjorde han dock inte jättemycket väsen av sig.

– Han gjorde inte sitt livs match och har inte tränat med laget och inte spelat matchspel på någon träning än. Han gjorde några bra saker, men han kommer komma på ett helt annat sätt framöver, säger Karlin.

"Ett jättestort steg"

Västervik stod för en stark insats i den första perioden och gick fram till 3-0.

– Det var vår bästa period. Väsby spelar lite annorlunda jämfört med vad vi är vana vid. De drar en del långa puckar och chansar och sticker. Med lite oflyt hade vi kunnat gå lite bet tidigt, men vi snackade om det och fick lite ordning på positionerna. Vi kontrollerar matchen ganska bra och får lite vändningar eftersom de drar så hårt och vi tog tillvara på det.

I andra och tredje blev matchen mer och mer avslagen, men Västervik gick fram till 6-0 innan Väsby fick in sina tröstmål. Matchen slutade 7-2 och Karlin var nöjd.

– Mycket av det vi har tränat på fick vi faktiskt se i dag. Det var ett jättestort steg jämfört med första matchen och vi ville se att vi tränat en vecka till. Det visade grabbarna. Jag är mest nöjd med att vi gjorde det jättebra i boxplay och att vi gjorde en hel del snygga mål.

Blir Väsby en slagpåse i serien?

– Det är jättesvårt att säga. Det är lätt för mig att säga att de blir det när vi vinner med 7-2, men det är en träningsmatch. Går det lite fel kan det gå väldigt fel. De kan säkert väldigt mycket bättre än såhär.

Målvakten Daniel Marmenlind, Alfred Barklund och Oskar Pettersson plussas, men hela laget gjorde en fin prestation.

Målskyttar: Oskar Pettersson 2, Fabian Ilestedt, Saku Kinnunen, Alfred Barklund, Joakim Hagelin och Anton Blomberg.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvastervik.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: