Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
KLUBB I ALLSVENSKAN SKICKAS UT UR LIGAN

Det blir inga matcher mot Karlskrona för Västervik i vinter. Foto: Arkivbild

KLUBB I ALLSVENSKAN SKICKAS UT UR LIGAN

Karlskrona HK har brottats med ekonomiska problem sedan klubben åkte ut ur SHL. I dag fattade Licensnämnden beslut om att skicka ned klubben till Hockeyettan. KHK kommer alltså inte möta Västervik i vinter – men däremot Vimmerby. Detta förutsatt att klubben undviker konkurs.

Karlskrona HK är mitt inne i en rekonstruktion och arbetar hårt med att komma ur sin akuta ekonomiska knipa. I dag kom nästa dråpslag. Karlskrona skickas ut ur Hockeyallsvenskan.

Klubben bedöms vara på obestånd och beviljas därmed ingen dispens.

”Det står dock klart att Karlskrona sedan en tid inte kan betala sina skulder allt eftersom de förfaller och enligt Licensnämndens bedömning är denna oförmåga inte endast tillfällig. Detta betyder att föreningen är på obestånd. Licensreglernas krav på att en förening inte får vara på obestånd är ovillkorligt och har sin grund i att en konkurs under pågående säsong skulle få en förödande inverkan på hela seriespelet. Det förhållandet att föreningen kan komma att ge in en ny ansökan om rekonstruktion och att denna, eventuellt, skulle kunna vara framgångsrik rubbar inte denna bedömning”, skriver licensnämnden.

Karlskrona flyttas därmed ned till Hockeyettan och Väsby kommer få frågan om att ta steget upp i HockeyAllsvenskan. Detta eftersom de var högst rankade lag när serien avbröts i våras.

I Karlskrona finns förre VH-spelaren Ludvig Jardeskog. KHK:s ekonomiska problem började i och med uppflyttningen till SHL där föreningen tog en stor kostnad för att kunna möta kraven på arenan. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: