Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
NHL-MERITERAD BACK KLAR FÖR VÄSTERVIK

Västerviks IK förstärker sin trupp med backen Michael Kapla. Foto: Ossian Mathiasson/Arkiv

NHL-MERITERAD BACK KLAR FÖR VÄSTERVIK

Michael Kapla har fem NHL-matcher och 143 AHL-matcher på sitt konto. Nu är den storväxte amerikanske backen klar för Västerviks IK till kommande säsong. 

Alldeles nyss presenterade Västerviks IK den amerikanske backen Michael Kapla, 25, som sitt senaste nyförvärv. 

Kapla är en storväxt, 183 centimeter lång och 92 kilo tung, tvåvägsback som under den gångna säsongen spelade i Toronto Marlies i AHL och i Newfoundland Growlers i ECHL. Dessförinnan har Kapla tre raka säsonger i AHL i klubbarna Binghamton Devils och Iowa Wild, samt faktiskt fem NHL-matcher i New Jersey Devils under sin sista collegesäsong 2016-17. 

"Michael är en tvåvägsback med bra spelsinne. Han är trygg med puck och bra på att fördela spelet. Det är en ledartyp både på och utanför isen. Det är en meriterad kille vi får in och som är i en bra ålder. Han kommer till Europa för att försöka etablera sig och tycker Hockeyallsvenskan är ett bra skyltfönster. Vi är glada att att kunna addera Michael in i vår spelartrupp och tror att han kommer kunna bli en nyttig spelare för oss nästa säsong", säger Västerviks sportchef Emil Georgsson i ett pressmeddelande. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: