Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
  • Så reagerar VIK och VH på beskedet:

    Morgan Persson känner en stor tomhetskänsla, säger han.

  • Så reagerar VIK och VH på beskedet:

    Sportchefen Emil Georgsson tycker så här om beslutet.

Så reagerar VIK och VH på beskedet: "Lider med många"

Vimmerby Hockey var 60 minuter från kvalserien till Hockeyallsvenskan. Västerviks IK spelade slutsspelsserien i Hockeyallsvenskan. Nu är båda klubbarnas säsong över.
– Jag lider med många klubbar, säger VIK:s sportchef Emil Georgsson.

Annons:

I tisdags vann Vimmerby Hockey hemma mot Hudiksvall inför storpublik. Då anade nog ingen att säsongen – utan någon sportslig inverkan – skulle vara över fem dagar senare.

– Vad ska man säga? Det är otroligt tråkigt för laget, tränarna, spelarna, publiken och sponsorerna. Jag lider med dem. Vi är så nära en kvalserie och så får vi inte chansen. Det känns bara jävligt tomt just nu, det är skittrist, säger VH:s sportchef Morgan Persson. 

Förbundet har tagit beslutet på grund av coronapandemin covid-19.

– Beslutet som sådant tycker jag är helt rätt. Vi ska inte leka eller chansa med det här, så på det stora hela är det helt rätt. Jag tycker dock att det kunde ha kommit tidigare, så vi inte hade behövt åka till Hudiksvall. Nu blev det resa, hotell och så fick vi vända i Uppsala. Kommunikationen kunde ha varit bättre. 

"Lider med Vimmerby"

VIK:s sportchef Emil Georgsson så här om beslutet:

– Det var ganska väntat måste jag säga. Man har bara gått och väntat på det. Vi har hållit på och fixat med flygbiljetter till våra utländska spelare och vi hade nog skickat hem dem oavsett. Det är ett självklart beslut, men det kommer bli ett tufft läge. Det blir säkert ett inbördeskrig i svensk hockey. Det är många klubbar som haft fantastiska säsonger, jag tänker inte minst på Vimmerby som gått otroligt starkt och säkerligen hade tagit sig till kvalserien. Många klubbar kände nog att i år fanns chansen. Jag lider med alla dessa klubbar, säger han.

Vad betyder det ekonomiskt för er?

– Det är klart att det här hade gett oss några kronor extra, men det finns många klubbar som har det tuffare, som hade de här matcherna mer i sin budget. Att fulla arenor skulle täcka de investeringar som har gjorts. Jag tänker på Modo och Löven bland annat. Det blir tufft för många och jag tycker att förbundet måste se över licenskravet efter det här. 

Gynnsamt ekonomiskt

Västerviks IK har ocks dragit igång en swishkampanj för att samla in pengar.

– Det gjorde vi efter att det om tomma läktare kom. Jag vet inte exakt, men det har kommit in lite pengar vet jag. 

Morgan Persson säger att det här blir ekonomiskt gynnsamt för klubben.

– Att spela en eventuell kvalserie inför tomma läktare hade bara gett en massa utgifter. Rent ekonomiskt är det ett bra beslut för oss. Men just nu är det mest en tomhetskänsla och jag tror alla känner likadant. Hur går man vidare efter det här?

Ja, hur gör man?

– Det är bara att försöka vända blad och hitta ny energi. Vi måste göra det så fort det går, så vi är välrustade till nästa säsong. Det finns inte mycket att välja på.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: