Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Karlin hyllar spelarnas karaktär: ”Skulle ge sex plus om jag fick”

Mattias Karlin gav högsta betyg till spelarnas karaktär. Foto: Ossian Mathiasson

Karlin hyllar spelarnas karaktär: ”Skulle ge sex plus om jag fick”

Västerviks IK hade en tung period med fyra raka förluster. En stark avslutning ger ändå en biljett i slutspelsserien. 
– Grabbarna visar en enorm attityd och sliter arslet av sig byte efter byte, det är sjukt imponerande, säger tränaren Mattias Karlin. 

Annons:

Västerviks IK gjorde sig av med tre nyckelspelare för att fylla på klubbkassan strax före deadline och förlorade i samma skede fyra raka matcher mot Tingsryd, Karlskoga, AIK och Timrå. 

Sedan kom vändningen mot Björklöven, seger med 4–2, och därefter har VIK spelat mer stabilt och plockat en hel del poäng. Efter segern mot Mora i onsdags klev VIK upp på åttondeplatsen för första gången denna säsong och lyckades behålla den efter kvällens seger mot Södertälje. 

– Vi har inte varit på slutspelsplats särskilt många omgångar men det handlar om att vara där när det ska summeras. Det är lite som förra året, att vi kliver över mot slutet. Gubbarna visar en enorm attityd och sliter arslet av sig byte efter byte, det är sjukt imponerande, säger Mattias Karlin. 

"Femstjärnigt"

Han väljer att lyfta fram de yngre killarnas karaktär när han ska förklara varför de tog sig till slutspelsserien.

– Vi hade ett jäkligt bra snack före matchen mot Björklöven. Vi fick lite pyspunka precis när spelarna hade dragit men vi gick ihop och grabbarna surrade mycket på mötet. Det var inte bara ord, det var handling också, säger Karlin och fortsätter:

– Jobbar man hårt så ger man sig själv en chans att vara med i varje match. Ofta kan man vinna och jag tycker att det här gänget har bevisat det, man spelar inte alltid med det som står på ryggen. Det är ett lag med mycket talang och nu har de fått börja ta mycket ansvar och det är något som är jäkligt lärorikt i deras framtida karriärer. Det var precis vad vi ville ha och precis vad vi fick. Det är femstjärnigt, jag skulle ge sex plus om jag fick. 

Beröm till boxplay-spelarna

Adam Åhman var VIK:s överlägset bästa spelare, likaså boxplay-spelarna, som redde ut flera numerära underlägen. 

– Jag vill hylla dem. Vi hade många boxplay och Södertälje är inga duvungar direkt. De hade lägen men spelarna gjorde ett oerhört bra jobb. 

Tankar inför det som komma skall i slutspelsserien?

– Vi får ta match för match. Vi vill inte bara vara med, då är det ingen idé. Vi vill vinna hockeymatcher och förhoppningsvis kan vi göra det direkt. Det är tre lag som börjar på noll poäng, det gäller att ta första matchen och sedan får man gå vidare därifrån.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: