Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Åhmans storspel tog VIK vidare: ”Kommer inte spela ut några lag”

Adam Åhman greppade mikrofonen och drog igång ramsor efter att Västervik säkrat en plats i slutspelsserien. Foto: Ossian Mathiasson

Åhmans storspel tog VIK vidare: ”Kommer inte spela ut några lag”

Västerviks IK spelar i slutspelsserien för andra året i följd. Det kan de tacka målvakten Adam Åhman för. 
– Det finns inte så mycket mer att säga än att det funkade i dag, säger Adam Åhman. 

Annons:

Västerviks IK nollade Södertälje SK på hemmaplan och tog därmed den sjätte och sista biljetten till slutspelsserien. Den korta enkelserien med fem matcher inleds med bortamatch mot kvällens motståndare Södertälje SK på onsdag.

Att Västervik har tagit sig dit är till stor del Adam Åhmans förtjänst. Målvakten var varit rena rama väggen i flera av de avslutande matcherna och när det gällde som mest mot både Mora och Södertälje gjorde han storstilade insatser. 

– I de sista fyra matcherna har jag kommit in i det väldigt bra, släppt in färre mål och laget har fått med sig poäng, det är klart att det bygger självförtroende. Dagens insats var stabil, den var bra faktiskt, säger Adam Åhman. 

"Fick kämpa oerhört hårt"

VIK fick en relativt tidig 1–0-ledning som stod sig fram till att det återstod några minuter av tredje perioden. Då kom 2–0 och kort därpå även 3–0 i tom bur. 

Mellan första och andra målet fick VIK bekänna färg mot ett offensivt skickligt Södertälje, som skapade chanser utan att överlista Åhman. 

– Vi fick kämpa oerhört hårt för den här segern, framför allt i boxplay. Det var en tuff match och då är det ännu roligare när man lyckas liksom, säger Åhman. 

Börjar på noll poäng i slutspelsserien

Nu väntar slutspelsserien och Västervik går in med noll poäng och tre av fem matcher på bortais. 

– Vi ska bara gå ut och köra på, vi kommer inte spela ut några lag men vi ska fokusera på vårt eget spel och stänga ner så mycket vi kan. Om de vill säga att vi spelar tråkigt så får de göra det. Vi ska bara plocka poäng, det är vad det handlar om. 

Trots att VIK sålde flera toppspelare strax före transferfönstrets stängning har de lyckats med den starka bedriften att ta sig till slutspelsserien. 

– Vi har efter tappen förstått att vi inte har den där toppspetsen som många av de andra lagen har. Förhoppningsvis kliver alla spelare upp en nivå till. Vi vet att vi inte kommer åka och göra de värsta hockeygodismålen varje kväll men vi har löst det på andra sätt. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: