Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Nu ska det avgöras – VIK med allt i egna händer

Det känns som att Västerviks IK har spelat slutspelsmatcher under i princip hela säsongen. I morgon kväll är dags igen. I potten ligger en plats i slutspelsserien. Och VIK-tränaren Mattias Karlin har en skön känsla inför matchen mot Södertälje.

Det går fort i hockey.

För bara några omgångar sedan, när man säkrade kontraktet tack vare en heroisk seger mot serieledande Björklöven, kändes Västerviks IK lite som en hårt körd bil, med både utslitna lameller, blanka däck och ont om soppa i tanken.

En nordamerikansk stjärntrio (Plant, Nowick och Bordson) var såld och spetsspelaren Victor Öhman långtidsskadad. Vad mer fanns det egentligen att plocka av de spelare som skulle göra det de sista omgångarna?

"Två vägar att välja mellan"

Massor, skulle det visa sig. Inte minst vad gäller karaktär.

– Man har bara två vägar att välja mellan. Den ena är att knyta näven, ta ansvar och se möjligheter. Den andra är att kasta bort de sista matcherna och strunta i att försöka utvecklas, säger Västerviks tränare Mattias Karlin.

– Jag är imponerad av hur killarna har hanterat den här situationen. Vi var på väg åt helt fel håll innan Löven-matchen, men då hade vi ett jättebra snack som verkligen gav resultat.

Extra skön seger

Av farten knep man tre välförtjänta poäng mot Mora i en galet viktig streckmatch i onsdags. 

Och Mattias Karlin hymlar inte med att det var speciellt att få tvåla till Mora – klubben som Karlin fick kickan från i fjol – som hade säkrat en plats i slutspelsserien vid seger mot VIK.

– Haha. Nej, jag skulle väl ljuga om jag sa att det inte kändes lite extra. Mora och Västervik är två klubbar som har gått olika vägar under säsongen. De har fyllt på med nya spelare, men det är inte alltid som effekterna av olika ageranden är logiska, säger karlin.

Allt i egen hand

Istället är det nu VIK som står här och helt plötsligt har en plats i slutspelsserien i egen hand.

I morgon fredag väntar Södertälje SK i hemmahallen. Seger där så är det helt klart. Men det kan gå vägen med förlust också – allt beror på hur det går för Mora (en poäng bakom VIK) borta mot klara seriesegraren Björklöven, och för Tingsryd (tre poäng bakom VIK, men med bäst målskillnad av de tre lagen) hemma mot tabellsexan Västerås IK.

Stark instas i senaste mötet

Säsongens tre tidigare matcher mellan lagen har slutat med två VIK-förluster och en seger.

– Jag tycker att de två första matcherna mot SSK var ganska dåliga från vår sida. Vi kom verkligen inte upp i nivå då. Klar skillnad senast, då vi vann borta.

– Men vi har visat att när vi får spela ihop oss med full trupp så är vi starka. Under en och en halv månad, när vi fick de möjligheterna, var vi ett av seriens starkaste lag. Det tar vi med oss till matchen i morgon. Jag har en skön känsla, säger VIK-tränaren.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: