Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
VIK upp på slutspelsplats - har allt i egna händer

Peter Krieger svarade för Västerviks IK:s tredje och avgörande mål i kvällens segermatch borta mot Mora.

VIK upp på slutspelsplats - har allt i egna händer

Västerviks IK har en plats i slutspelsserien helt i egen hand inför den sista omgången av HockeyAllsvenskan. Onsdagskvällens seger mot Mora, gjorde att VIK klättrade upp på den nödvändiga åttondeplatsen.

Annons:

Västervik gjorde en riktigt bra förstaperiod mot ett ganska stillastående och ineffektivt Mora. Och 2-0-ledningen efter 20 minuter var inte alls orättvis.

Tim Wahlgren inledde målskyttet efter sju minuter då hans handledsskott letade sig in bakom en helt skymd Mora-keeper.

VIK:s andra mål var i stort sett identiskt, med den skillnaden att det denna gång var Erik Ullman som skickade iväg handledsskottet.

Matchbilden förändrades

I den andra perioden förändrades matchbilden helt. Mora tog över, men VIK visade upp en tajt defensiv och målvakten Adam Åhman höll tätt.

Perioden slutade mållös, och när Peter Krieger sedan gjorde 3-0 med nio minuter kvar av matchen kändes allt i hamn.

Men... Åhmans nolla höll sig fram till då sju minuter kvar. Moras Brendan Ranford hittade då rätt i ett numerärt överläge, och skapade nerv i matchen.

Med en och en halv minut kvar av matchen plockade Mora ut målvakten, och med 29 sekunder kvar av matchen kom så reduceringen till 2-3 då en helt fristående Johan Persson tilläts direktskjuta

Men närmare än så kom inte Dalkarlarna, även om man hade ett par jättechanser i en rörig situation framför Åhman i slutsekunderna.

Upp på slutspelsplats

I och med Västerviks tre poäng passerade Västervik Mora i tabellen och klev upp på den åtråvärda åttondeplats som innebär spel i slutspelsserien.

Västervik är nu en poäng före Mora och tre före Tingsryd.

Seriens sista omgång spelas på fredag. Då tar VIK emot Södertälje hemma, Mora möter Björklöven borta och Tingsryd har Västerås hemma.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: