Sök

VIK TOG EN POÄNG I KARLSKRONA – NÄRMAR SIG MORA

Kim Johansson gjorde 3–3-målet som gav en poäng i bortamatchen mot Karlskrona. Foto: Ossian Mathiasson

Västerviks IK förlorade kvällens viktiga match mot ett formsvagt Karlskrona HK med 3–4 efter förlängning och har två poäng upp till Mora på åttondeplatsen.

Med det allsvenska kontraktet i hamn blickar Västerviks IK uppåt mot åttondeplatsen i Hockeyallsvenskan, som innebär spel i slutspelsserien. Inför kvällens bortamatch mot Karlskrona HK, som bara vunnit en av de 13 senaste matcherna, hade VIK tre poäng upp till Mora IK på åttondeplatsen.

Avståndet upp till Mora är efter kvällens omgång två poäng. VIK förlorade med 3–4 efter förlängning mot Karlskrona och Mora föll med 2–3 mot seriens formstarkaste lag Timrå IK.

VIK fick förvisso en rolig start på matchen med 1–0 genom Victor Wänghult efter elva minuters spel. Karlskrona vände på steken med dubbla powerplay-mål innan Oskar Drugge kvitterade med 18 sekunder kvar av inledningsperioden.

Med drygt tre minuter kvar av andra perioden sköt Philip Rondahl, som representerade Västervik under förra säsongen, 3–2. Kim Johansson satte kvitteringen med ett dragskott från blålinjen och matchen fick avgöras i förlängning där KHK drog det längsta strået.

I den näst sista omgången på onsdag åker Västervik till Dalarna för match mot Mora, en match som kan bli helt avgörande i kampen om åttondeplatsen.