Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
VIK dras in i bottenstriden: ”Inte varit lugnt någon gång”

Mikael Johansson och Mattias Karlin har en del att fundera på efter tredje raka förlusten. Foto: Ossian Mathiasson/Arkiv

VIK dras in i bottenstriden: ”Inte varit lugnt någon gång”

Västerviks IK förlorade för fjärde matchen i rad. En slutspelsplats finns en bit bort samtidigt som negativt kval närmar sig. 
– Det gäller att börja ta poäng igen, säger Mikael Johansson efter 1–5-förlusten mot Timrå. 

Annons:

Det var sju olycksminuter i upptakten av andra perioden som förstörde Västerviks poängchanser i dagens svåra bortamatch mot Timrå, som ligger trea i Hockeyallsvenskan och har imponerat stort på hemmais i de senaste omgångarna. 

Timrå hade två ribbskott i första perioden men målen skulle i stället komma i rask takt i andra perioden – fyra mål på sju minuter. 

"Inte bra att släppa in PP-mål"

1–0-målet kom dessutom när Västervik spelade powerplay och sju minuter senare hade hemmalaget Timrå en trygg 4–0-ledning. 

– Det började inte så lysande under de fem första minuterna i första perioden. Vi var stillastående och bjöd på några lägen. Jag tycker ändå att vi växer in i det och matchen blev jämnare. Tyvärr gjorde de mål när vi fick powerplay två minuter in i andra perioden. Sedan dröjde det en minut och då stod det 2–0 och så fortsatte det fram till 4–0, säger Mikael Johansson och fortsätter:

– Det var den perioden på sju minuter som förstörde det, tyvärr. Det var inte bra att släppa in mål i powerplay, framför allt inte när vi hade gjort det så bra i första perioden. 

Oschysst tackling på Krieger

Efter Timrås drömminuter reducerade Erik Ullman och då började dessutom Emil Berglund (Timrå) och Oscar Pettersson (Västervik) bråka efter en tidigare situation i ena sarghörnet där Pettersson satte in en sen tackling på Berglund. Båda två fick lämna isen med matchstraff. 

I slutsekunden av samma period satte Sebastian Hartmann in en onödig tackling i ryggen på Peter Krieger som blev liggande på isen. 

– Vi fick då börja tredje perioden med powerplay i fem minuter men skapade ingenting. Det är för dåligt. Det måste vi ta hand om på ett bättre sätt, powerplay måste fungera för att vinna matcher, säger Johansson. 

Sex poäng ner till kval

I en förhållandevis trött och chansfattig tredje period gjorde Timrå avgörande 5–1 och Västervik är återigen indraget i bottenstriden på allvar. De ligger sju poäng före Kristianstad på negativ kvalplats med fyra omgångar kvar att spela. 

– Det är trepoängssystem så det kan hända mycket. Det gäller att vi börjar ta poäng, det är bara att kämpa på och ta nya tag. Det har inte varit lugnt någon gång, alla har koll på vad som händer både uppåt och neråt i tabellen. 

Ingen VIK-spelare höjde sig över mängden. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: