Sök

VIK FÖLL TUNGT – SLUTSPEL ALLT LÄNGRE BORT

Västerviks IK föll tungt mot Timrå IK och dras in i bottenstriden igen. Foto: Ossian Mathiasson/Arkiv

Slutspel är allt längre bort och negativt kval finns i närheten. Västerviks IK föll klart mot ett hemmastarkt Timrå IK som gjorde fyra mål inom loppet av sju minuter i andra perioden.

För en tid sedan var det mesta positivt i Västervikslägret när laget tog sex segrar på sju matcher och hade goda chanser att lägga beslag om den sista slutspelsplatsen.

Nu är läget annorlunda. Inför dagens bortamatch mot Timrå IK, som kom till matchen med sju raka hemmasegrar, var det fyra poäng upp till Mora IK på slutspelsplats.

Fyra mål bakåt på sju minuter

Det var ett avstånd som inte kapades. Västervik förlorade för fjärde matchen i rad och har hamnat i en jobbig formsvacka efter 1–5 mot Timrå.

Efter en mållös första period blixtrade Timrå till med fyra mål på sju minuter i upptakten av andra perioden. Sebastian Ohlsson gjorde 1–0 i numerärt underläge och kort därpå fyllde Hockeyallsvenskans stora affischnamn, Jonathan Dahlén, på med 2–0 och 3–0. Sebastian Hartmann gjorde sedan 4–0 och då fick målvakten Arvud Ljung nog och bytte med Adam Åhman.

Dras in i bottenstriden igen

Efter Timrås ordentliga islossning med fyra mål bjöd den andra halvan av andra perioden på mängder av utvisningar och matchstraff, ett för Västervik och två för Timrå.

Erik Ullman reducerade till 4–1 efter 37.34 och Sebastian Ohlsson fastställde slutresultatet till 5–1 i mitten av tredje perioden.

Västervik är elva i Hockeyallsvenskan och har återigen dragits in i bottenstriden. Ner till Kristianstad på negativ kvalplats är det sju poäng med fyra matcher kvar att spela. VIK har dessutom lika många poäng som Karlskrona och Tingsryd, vilket innebär att trion har fyra poäng upp till Mora på den sista slutspelsplatsen.