Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
TUNG VIK-FÖRLUST PÅ HOVET – TAPPAR MARK I SLUTSPELSSTRIDEN

Det blev förlust för Västervik borta mot AIK. Foto: Arkivbild

Västerviks IK åkte på en tung förlust mot jumbon AIK på Hovet och tappar mark i den jämna kampen om slutspelsplatserna i Hockeyallsvenskan.

Annons:

Västervik har nyligen varit inne i en mycket positiv formkurva med sju segrar på åtta matcher men åkte till Stockholm med dubbla förluster och en hel del förändringar i truppen.

Den tongivande trion med Adam Plant, Darren Nowick och Rob Bordson har släppts till andra klubbar och ersatts med Viktor Näslund (Dalen), Emil Eriksson (Dalen) och Anton Karlström (Modo).

Tabelljumbon AIK, som inför kvällens match hade 17 poäng upp till fast mark med bara 18 poäng kvar att spela om, var tvungna att vinna mot Västervik för att inte bli klara för kvalserien. Laget har dessutom bytt tränare för andra gången denna säsong och plockat in rutinerade Roger Melin, som gör sin tredje sejour som AIK-tränare.

Med Roger Melin som nygammal huvudtränare fick Solnalaget ordentligt med energi. De tog ledningen i första perioden genom Emil Aronsson och Johan Larsson fyllde på med 2–0 i powerplay i upptakten av andra perioden.

När Västervik kort därpå fick chansen att spela fem mot tre smällde Erik Ullman in sitt sjunde mål för säsongen fram till 2–1.

Jagade kvittering förgäves

I den tredje perioden jagade VIK en kvittering, men något 2-2-mål lyckades man aldrig hitta. Jakten kom av sig när Jacob Bjerselius åkte ut för slashing med drygt åtta minuter kvar av matchen.

Med knappt tre minuter kvar plockade VIK-ledningen ut Arvid Ljung, men trots långt sex mot fem-spel lyckades Västervik aldrig kvittera mot dunderjumbon.

AIK kunde i stället avgöra matchen i tom bur med sex sekunder kvar. Emil Aronsson satte dit pucken i den tomma målburen fram till 3-1.

Därmed åkte VIK på en mycket tung förlust mot avsågade AIK. Mora tog samtidigt en poäng borta mot Tingsryd, som vann på övertid. Därmed kliver TAIF om VIK i tabellen och avståndet till Mora är två poäng, som just nu har slutspelsbiljetten.

Vi har sökt VIK:s tränare Mattias Karlin samt assisterande tränare, Mikael Johansson, utan framgång.