Sök

VIK knappade in trots storförlust i kväll

Mattias Karlins Västerviks IK föll stort i kvällens match mot Tingsryd. Trots det knappade man in på åttondeplacerade Mora IK.

Ett blekt Västerviks IK var chanslöst borta mot Tingsryd i kväll. Men trots förlust med 5-1 knappade man in på åttan Mora, som föll ihop totalt och förlorade med förnedrande 9-2 borta mot nästjumbon Kristianstad.

Ett av allsvenskans formstarkaste lag, Västerviks IK, har en ful ovana att hamna i 2-0-underläge i sina matcher mot ett just nu brutalt formsvagt Tingsryds AIF.

Så blev det även i kvällens Smålandsderby. Den här gången blev underläget för mycket för VIK, som fick se sig besegrat.

Mardrömsstart

Redan efter 50 sekunder skickade hemmalagets Joseph Jonsson in 1-0 från en obevakad position i slottet.

TAIF hade sedan en jättechans till 2-0 (öppet mål) efter två minuter, men den utökade ledningen dröjde till den sjätte minuten då Robin Karlsson kom fri från mittlinjen.

Niklas Folin hittade rätt och reducerade till 2-1 i den tolfte minuten i en händelserik första period.

Båda lagen skapade sina chanser, men närmast var Tingsryd med en klockren träff i stolpen.

Svagt i fem mot fyra

I den andra perioden somnade spelet in. Fem minuter hade gått när hemmalaget fick ett powerplay. Där skapade man en handfull vassa chanser innan 3-1 till slut kom av Filip Ovesson.

Västervik fick sedan chansen att spela i numerärt överläge i sex minuter, då TAIF drog på sig tre tvåor i rad, men något jätteläge till reducering lyckades man aldrig skapa efter svagt spel fem mot fyra.

IKO-lånet målade i premiären

Matchen avgjordes sedan i den tredje perioden då hemmalaget utökade till 4-1. Målskytt var lånet från SHL-laget IK Oskarshamn, Filip Svenningsson, som anlände under onsdagen och bara hann med matchvärmning med Tingsryd innan det var dags för hans första match.

Ludvig Claesson drygade sedan ut Tingsryds ledning till 5-1 med sju minuter kvar – ett skott från blå linje som letade sig in bakom en skymd Adam Åhman.

Knappade ändå in på Mora

Tingsryds trepoängare var det första på hela 13 omgångar och nästan två månader. Inför matchen hade laget även fem raka förluster på hemmaplan.

Hur konstigt det än låter så knappade Västervik, trots förlusten, in på åttondeplacerade Mora IK i kväll. Dalkarlarna förlorade nämligen med förkrossande 9-2 borta mot nästjumbon Kristianstad.