Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Tingsryd med bedrövlig form nästa hinder för Västerviks IK

Nästa uppdrag för Mattias Karlin och hans Västerviks IK är ett formsvagt Tingsryd borta i morgon.

Tingsryd med bedrövlig form nästa hinder för Västerviks IK

Västerviks IK har haft tuffa derbydrabbningar med Tingsryd den här säsongen. Men inför morgondagens bortamöte finns det något som starkt talar för VIK – lagens form.

Annons:

Västerviks IK går som tåget i HockeyAllsvenskan.

Laget har vunnit sju av de åtta sista matcherna, det nedre kvalstrecket är lämnat 14 poäng bakom, och nu skiljer istället bara en poäng till tabellåttan Mora på placeringen framför.

13 raka utan trepoängare 

På onsdag kväll väntar Smålandsderby mot elvan Tingsryds AIF, ett lag som så sent som i går förlorade med 1-0 borta mot solklara tabelljumbon AIK. Till skillnad från VIK är Tingsryds form helt obefintlig. Laget har nu 13 matcher i rad utan seger under ordinarie tid.

– Vi får hoppas på en fjortonde i morgon, säger VIK-tränaren Mattias Karlin och skrattar.

– Jag vet inte vad som har hänt med Tingsryd. Det är ju inte så att de har en massa skador. Känslan är att de tog väldigt många poäng under de första 25 omgångarna, men sedan har de haft det tungt. Samtidigt är det lätt att det bara rullar på när man hamnar i en trend, säger Karlin.

"Kastade bort två poäng"

De tre tidigare drabbningarna lagen emellan den här säsongen har varit tuffa.

Enda VIK-segern kom efter straffar när lagen möttes i Västervik strax innan jul.

– I matchen dessförinnan kastade vi bort två poäng. Vi ledde i Tingsryd med 2-0 med bara några minuter kvar att spela. Därefter släppte vi in två mål, och fick sedan bara en pinne med oss.

– Tingsryd är verkligen ett lag. De jobbar hårt, är tajta i mitten och spelar för varandra. Det är full fokusering som gäller i morgon, säger Mattias Karlin.

TAIF lånar från SHL-klubb

I dag blev det också klart att Tingsryd lånar in IK Oskarshamns 20-årige forward Filip Svenningsson. Det skrev SHL-klubben i ett pressmeddelande i dag. Svenningsson, som lånas ut för resten av säsongen, kan återkallas till IKO om så krävs.

Västervik kommer till spel med ordinarie lag så när som på skadade Victor Öhman.

– Det ska bli skönt med match. Det var några dagar sedan sist nu, men förhoppningsvis håller matchformen i sig, säger Karlin.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: