Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
VIK siktar uppåt - viktig match i kväll

I kväll väntar Vita Hästen hemma för Mattias Karlin och hans Västerviks IK.

VIK siktar uppåt - viktig match i kväll

Västerviks IK har lämnat botten, och blickar nu uppåt i tabellen. I kväll väntar ännu en viktig match – hemma mot Vita Hästen.
– Det blir nog lika tajt som vanligt mellan oss, tror tränaren Mattias Karlin.

Annons:

Nio omgångar återstår av HockeyAllsvenskan, och ett formstarkt Västervik hoppas nu ha lämnat det nedre kvalstrecket för gott. Siktet är istället riktat uppåt, mot den eftertraktade åttondeplatsen som innebär fortsatt spel med chans till kval mot SHL.

Efter segrar mot Almtuna och Kristianstad ligger laget nu bara en poäng bakom åttan Mora. Ner till Kristianstad under det negativa kvalstrecket skiljer det elva pinnar till VIK:s fördel.

Förklarar förvandlingen

Tränaren Mattias Karlin förklarar förvandlingen jämfört med hur det såg ut i höstas:

– September, oktober och november var en katastrof - framför allt skademässigt. Det var först i mitten av december som vi fick börja köra med någorlunda full trupp. Träningarna blir bättre, vi kan spela ihop femmorna på ett annat sätt, det ger trygghet, och ökar vår kapacitet. Jag tror att det är detta vi ser effekten av nu, säger han.

Derbykaraktär

I kväll väntar tabellsexan Vita Hästen hemma för Västerviks IK. Och Karlin hoppas på samma stämning som senaste hemmamatchen mot Almtuna. Då kom drygt 2 100 kronor när det bjöds på VIK-kronan.

– Det är en helt annorlunda. Det blir en helt annan studs, och det säger grabbarna också. Jag hoppas i alla fall på 1 500 personer i kväll, som hjälper oss.

– Matcherna mot Hästen har lite av derbykaraktär. Det brukar bli tajt, med bara nåt mål åt ena eller andra hållet. Det är nog inte omöjligt att det kommer se ut så i kväll också, siar Mattias Karlin.

Västervik har ett par frågetecken i truppen, och man kommer vänta så länge som möjligt för att få besked avseende dessa.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: