Sök

VÄSTERVIKS DRÖMMINUTER AVGJORDE – TRE MÅL PÅ TVÅ MINUTER

Västerviks IK fortsätter att göra bra ifrån sig. Borta mot Kristianstad blev det seger med 3–2. Foto: Ossian Mathiasson

Tre mål på drygt två minuter. Det var vad Västerviks IK behövde för att ta säsongens första seger mot kvällens motståndare Kristianstads IK.

Efter en mållös första period gjorde Kristianstad både 1–0 och 2–0 i mitten av andra perioden i kvällens viktiga hemmamatch mot Västerviks IK.

Det störde inte ett formstarkt Västervik nämnvärt.

Under två drömminuter med tre mål såg Västervik till att ha vänt på matchen från 0–2-underläge till ledning med 3–2. Darren Nowick satte 1–2 i powerplay efter 36.49, Ken Jäger 2–2 efter 38.10 och Peter Krieger 3–2 efter 38.46. Västervik höll sedan undan för Kristianstad och vann matchen med just 3–2.

I och med kvällens seger har VIK lämnat bottenstriden mer eller mindre bakom sig och ligger elva poäng före Kristianstad på negativ kvalplats samtidigt som de har bra häng på en plats i slutspelsserien. Västervik, ny serienia med 55 poäng, ligger bara en poäng bakom Mora på den åtråvärda åttondeplatsen.

Mer från kvällens match kommer senare i afton.