Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Bra läge för Västervik att närma sig slutspelsserien

Västerviks IK har fått jubla många gånger den senaste tiden. I morgon kväll väntar nästjumbon Kristianstad på bortais. Foto: Ossian Mathiasson

Bra läge för Västervik att närma sig slutspelsserien

Ett formstarkt Västerviks IK har ett gyllene läge att närma sig slutsspelserien och lämna bottenstriden i Hockeyallsvenskan en bra bit bakom sig. Då krävs tre poäng mot Kristianstads IK på bortais. 
– Det är en konkurrent som är hyfsat nära oss, säger VIK-tränaren Mattias Karlin. 

Västervik har vunnit fem av de sex senaste matcherna i Hockeyallsvenskan och är i skrivande stund tabellelva med 52 poäng. Laget har i morgon ett mycket bra tillfälle att klättra flera positioner i tabellen, lämna bottenstriden mer eller mindre bakom sig och få ett bra häng på en plats i den kommande slutspelsserien.

Västervik har inför onsdagens viktiga drabbning bara tre poäng upp till åttondeplacerade Karlskrona, som just nu har den sista platsen till slutspelsserien.

Kan lämna KIK bakom sig

För motståndet i morgondagens match svarar nästjumbon Kristianstad. I egenskap av tre poäng i Skåne är VIK elva poäng före just Kristianstad. 

– Vi kan hamna var som helst. Det är klart att det är en viktig match men samtidigt så är det inte bara den matchen som det hänger på. Man vill vinna varenda match som man spelar så det är lika bra att försöka vinna direkt i morgon. Det är en konkurrent som är hyfsat nära oss och vi vill haka på tåget uppåt om man får välja, säger Mattias Karlin. 

Västervik och Kristianstad har mötts tre gånger under säsongen och det har blivit lika många förluster för VIK. 

– Vi gjorde en bra första match mot Kristianstad. I både andra och tredje matchen var vi riktigt dåliga i spelet framför målet i båda zonerna, det är något vi har pratat om och tränat på. Vi vill se något helt annat i morgon. 

"Vi är inte dåliga rakt av"

Västervik hade efter fredagens 4–3-seger mot Almtuna en träningsledig helg för att ladda om batterierna till veckans matcher mot Kristianstad och Vita Hästen på fredag. 

– Vi körde ett längre pass i går och ett kortare pass i dag och det har sett jättebra ut. 

Vad säger du om lagets starka formkurva?

– Från strax före jul så är det några enstaka matcher som vi inte har tagit poäng i. Vi har hittat tryggheten i det vi håller på med och blivit jämnare. Visst, vi kan vara dåliga men då är vi inte dåliga rakt av. Vi har våra svackor i matcherna men de är ganska korta. Man får inte ramla igenom en period eller två perioder, då är det oftast kört.

Den 21-årige centern Tim Wahlgren, inlånad från Timrå IK, har skrivit på ett kontrakt med VIK som sträcker sig under resten av säsongen.

– Vi hoppas att det ska betyda en hel del. Han har gjort det väldigt bra, det underlättar att han känner många av spelarna och ledarna. Det är alltid lättare att komma till ett lag där man har varit och känner igen folk. Det är inte heller så mycket kvar av grundserien så det är nog så viktigt att man kommer in i det direkt. 

Wards säsong ser ut att vara över

VIK har samtliga spelare tillgängliga i morgondagens match bortsett från skadade Victor Öhman. 

Finns det någon chans att målvakten Samuel Ward kan spela mer denna säsong?

– Det mest troliga är att han inte gör det så vi räknar inte med honom. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: