Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Segerjublet satt långt inne – lånespelaren nätade:

Tim Wahlgren, lånet från Timrå IK, gjorde ett av Västerviks mål mot Almtuna. Foto: Ossian Mathiasson

Segerjublet satt långt inne – lånespelaren nätade: "Hoppas han blir kvar"

Det var en rejäl publikfest på fredagskvällen när Västerviks IK tog emot Almtuna IS i Plivit Arena. Klubbens sponsorer bjöd på entrén och det lockade över 2 000 åskådare.
– Härlig seger, det satt hårt åt, säger VIK-tränaren Mikael Johansson efter 4-3-segern.

Västervik, som föll mot Västerås i onsdags, kom ut ordentligt bra från start mot Almtuna. Hemmalaget hade högt tempo och satte rejäl press på gästerna och kunde med lite medstuds haft både ett och två mål omgående.

Det tog drygt elva minuter av spel, mer eller mindre, mot ett mål innan 1–0 kom. I numerärt överläge tryckte Emil Alba in en retur, assistpoäng till Rob Bordson och Adam Plant. Perioden fortsatte som den sett ut så långt. VIK tryckte på, Almtuna hade fullt sjå att försvara sig, men lyckades ändå reda ut det och fler mål blev det inte innan paus. 

Skottstatistiken talar sitt tydliga språk: 16-4 i hemmafavör. 

Scenförändring i andra

Mittperioden såg till en början ut som den första. Västervik förde spelet och Almtuna slog ifrån sig. Då, mitt i jakten på ett 2-0-mål kom istället kvitteringen. Mattias Granlund fick öppet mål efter en fin framspelning från Tobias Liljendahl. 

– Jag tycker vi gör en jättebra förstaperiod och börjar bra i andra också. Vi ledde skotten stort vid 1-1, men går ner oss lite efter deras mål. De tar över lite, vi spelar svårt och tappar folk i anfallszonen, säger Johansson. 

Omgående i tredje perioden fick Västervik chansen att spela fem mot tre. Då klev Erik Ullman fram och dunkade in ett direktskott. 2-1. 

– Väldigt skönt. Man skjuter och hoppas på det bästa, det är inte mer än så. Det har studsat lite emot, men börjar släppa här nu. Skönare med tre poäng, men självklart är det skönt att bidra också, säger målskytten Ullman, som avgjort både mot MoDo och Södertälje nyligen.

Exakt en minut efter 2-1 utökade Tim Wahlgren till 3-1. Wahlgren, som är inlånad från Timrå, avslutade från slottet och överlistade Jesper Eliasson i Almtunamålet. 

Oerhört spännande avslutning

Där och då, med en kvart kvar att spela, såg det bra ut för Västervik. 

Almtuna gav sig dock inte upp. Knappt två minuter efter Wahlgrens mål reducerade Oscar Pentler till 3-2 när hans backhandskott letade sig in bakom Arvid Ljung. 

– Vi gör 2-1 och sen 3-1 direkt och det känns jättebra, men på nåt sätt ställer vi till det. Det blev aldrig lugn och ro, så det var skönt att greja det. Det var spännande in i slutet, berättar Mikael Johansson. 

Spännande, ja. Almtuna jagade kvittering och fick chansen att spela fem mot fyra med bara tre minuter kvar. Eliasson lämnade kassen och VIK försvarade sig hej vilt, tills Emil Alba kunde punktera matchen med sitt 4-2-mål i tom bur med dryga minuten kvar. Men inte ens då var det helt avgjort. Hampus Harlestam, som gjorde en match med VIK förra säsongen, reducerade med halvminuten kvar. En vild jakt in i det sista, men Arvid Ljung och Västervik kunde rida ut stormen och inkassera tre poäng inför en jublande storpublik (2134 åskådare).

– Halva matchen gör vi riktigt, riktigt bra, fram till 1-1 eller lite innan där. Sen ger vi dem för mycket ytor efter 1-1, de får styra spelet och utan bra målvaktsspel hade de kanske gjort 2-1 också. Vi blir lite för långa, de får lite för mycket ytor. I dag reder vi ut det och lyckas vinna, säger Johansson om den dramatiska avslutningen. 

Johansson gav beröm till Emil Alba och övriga box play-gänget, samt Tim Wahlgren. 

– Kul att Tim får göra mål. Det är en match till med oss till att börja med, vi hoppas att han blir kvar. Vi får en annan bredd och har bara tolv forwards utan honom, säger Johansson om inlånade Wahlgren.

Viktor Allvin

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: