Sök

VIK VANN HÖGDRAMATISK NYCKELMATCH INFÖR STORPUBLIK

Erik Ullman och Emil Alba jublar ikapp efter den viktiga segern mot Almtuna. Foto: Ossian Mathiasson

Fredagskväll. Hemmamatch för Västerviks IK mot Almtuna. Det var publikfest när klubbens sponsorer bjöd på inträdet. De över 2 100 åskådarna fick se en dramatisk match som till sist slutade med knapp hemmaseger.

Hemmalaget inledde matchen klart bättre än gästerna från Uppsala och kunde gjort både ett och två mål innan det faktiskt blev ett. Efter elva minuter gjorde Emil Alba 1-0 i numerärt överläge. Alba stod påpassligt framför Jesper Eliasson i Almtunas mål och tryckte dit en retur.

Första perioden var VIK klart bättre, men det var bara 1-0 i första paus.

Andra perioden inleddes som den första slutade, hemmalaget tryckte på och spelade bättre. Hockey är ju dock sällan logisk. Almtuna kvitterade snyggt efter sju minuter genom Mattias Granlund. Resten av perioden hade gästerna ett litet övertag, men fler mål blev det inte.

Dramatiskt till slutet

Tidigt i slutperioden gjorde VIK ett ryck. Först i spel fem mot tre. Erik Ullman dunkade in ett direktskott. Bara minuter senare gjorde nyförvärvet Tim Wahlgren 3-1. Då såg det bra ut och de drygt 2000 åskådarna vädrade seger.

Almtuna ville dock annat och reducerade omgående när Oscar Pentler skickade in en backhand bakom Arvid Ljung.

Slutminuterna blev minst sagt dramatiska då Adam Plant blev utvisad med tre minuter kvar. Power play för Almtuna. VIK försvarade sig med näbbar och klor, istället för en kvittering satte Emil Alba sitt andra mål för matchen till 4-2 i tom bur.

Klart? Nej. Hampus Harlestam reducerade till 4-3 med 33 sekunder kvar och Almtuna jagade in i det sista, men förgäves. VIK redde ut anstormningen och vann med 4-3 inför 2 134 åskådare.

Mer om matchen kommer senare.

Viktor Allvin

Fakta

Västervik–Almtuna 4–3 (1–0, 0–1, 3–2)

Första perioden: 1–0 (11.13) Emil Alba (Rob Bordson, Adam Plant) i spel fem mot fyra

Andra perioden: 1–1 (27.33) Mattias Granlund (Tobias Liljendahl, Victor Aronsson)

Tredje perioden: 2–1 (44.07) Erik Ullman (Rob Bordson) i spel fem mot fyra, 3–1 (45.07) Tim Wahlgren (Oscar Pettersson), 3–2 (46.46) Oscar Pentler (Villiam Haag), 4–2 (58.38) Emil Alba i tom kasse, 4–3 (59.27) Hampus Harlestam (Filip Hasa, Calle Åsell)

Skott: 37–22 (16–4, 14–7, 7–11)

Utvisningar, VIK: 3x2 min, AIS: 5x2 min

Publik: 2134 åskådare