Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Spelarna backar sparkade IKO-tränaren:

Jonas Engström är en av spelarna som kritiserar IKO hårt efter beslutet. Foto: Ossian Mathiasson

Spelarna backar sparkade IKO-tränaren: "Horribelt beslut"

SHL-klubben IK Oskarshamn sparkar tränaren Håkan Åhlund. Flera spelare rasar nu mot beslutet.
– Jag tycker att det är horribelt, säger forwarden Filiph Engsund till Sportbladet.

Annons:

Håkan Åhlund förde upp IK Oskarshamn i SHL i våras. Men i dag stod det klart att IKO väljer att entlediga honom från tränarjobbet. 

Klubben hävdar i ett pressmeddelade att rapporteringen i media påskyndat beslutet.

– De senaste dagarnas uppgifter i media har dessvärre skapat ett fokus på Håkan istället för på laget och därför har jag tillsammans med styrelsen beslutat att det här är den bästa lösningen för IK Oskarshamn under rådande omständigheter, sa IKO:s general manager Thomas Fröberg i pressmeddelandet. 

"Är VÅR ledare"

Veteranen Per-Erik Johnsson ersätter honom. Men spelarna verkar inte överdrivet nöjda med beslutet. Filiph Engsund, forward i IKO, går ut och försvarar Åhlund och kritiserar IKO:s sätt att hantera situationen.

– Behandlingen av Håkan är under all kritik, det är inget jag och gruppen står för. Jag tycker att beslutet är horribelt. Jag känner att mig själv och gruppen har blivit förbigående angående allt som hänt, vi har inte fått vara med i beslutet, och det är jag förbannad över. Alla skriverier om att det pågått mobbning anser jag inte stämmer, det är högt i tak i vårt lag, som det är i alla lag, men vissa kan inte ta det tydligen. Håkan är inte en mobbare, han är en bra människa, säger han till Sportbladet. 

Backen Oskar Nilsson delar hans åsikt.

– Mobbning har absolut inte förekommit, vi är ett elitlag med högt till tak och då får man tydligen inte ifrågasätta en inkompetent person.

Nilsson säger vidare att Åhlund "är VÅR ledare" och att 18 av 22 spelare inte står bakom beslutet. Lagkaptenen Jonas Engström kallar agerandet för pinsamt och fegt och anser att de ansvariga för beslutet ska träda fram.

– Jag kommer inte kommentera något alls kring detta, säger Daniel Stolt till vår tidning.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: