Sök

Förlust för IK Oskarshamn i jämnt Smålandsderby

Joakim Thelin (till höger) svarade för IK Oskarshamns enda mål i kvällens förlustmatch mot HV 71. Foto: Ossian Mathiasson

En drömstart med ett tidigt mål räckte inte för IK Oskarshamn. Torsdagskvällens Smålandsderby mot HV 71 slutade 1-3 efter avgörande i tom kasse.

Den första perioden i kvällens SHL-drabbning gick till hemmalaget IK Oskarshamn. Trots det var ställningen bara 1-1 när 20 minuter var spelat.

IKO rivstartade med ett ledningsmål redan efter 1.27. Mathew Bodie skickade en isare mot mål och Joakim Thelin styrde in pucken.

– Det var nog mest tur att jag var där med klubban, sa Thelin till C More i periodpausen och skrattade.

HV 71:s reducering kom dock bara dryga minuten senare, då Johannes Kindvall satte pucken.

Matchbilden förändrades

I den andra perioden förändrades matchbilden helt. HV 71 hade ett massivt övertag och Oskarshamn fick många långa anfall mot sig, laget mäktade dessutom bara med att få iväg fyra skott, men målmässigt hände inget.

Närmast för HV 71 var Martin Thörnberg från nära håll, men Tex Williamsson fortsatte att agera starkt.

Tavla av Tex Williamsson

Lika imponerande var dock inte IKO-keeperns agerande dryga minuten in i den tredje perioden.

Ex-Oskarshamnaren Johan Johnsson lättade iväg en lätt handledare som Tex Williamsson bara skulle låta landa i plocken, men tappade och pucken i en vid båge in i mål.

Samtidigt kan man se det som någon form av retroaktiv utdelning för trycket som Jönköpingslaget hade i den andra perioden.

Bra tryck

IKO hade sedan stundtals bra tryck mot HV:s kasse, men närmare än ett par riktigt bra lägen för Joakim Thelin och Jonas Engström kom man inte.

Med 2.26 kvar plockades Tex Williamsson ut ur IKO-kassen, och laget gick för kvitteringen med sex utespelare. Trots att man spelade runt i HV:s zon i två minuter dök aldrig den stora chansen upp, istället drällde Oskarshamn med pucken i egen zon med 27 sekunder kvar, och Juuso Ikonen säkrade HV 71:s tredje raka seger.

I och med förlusten är IK Oskarshamn fast under det negativa kvalstrecket, fem poäng efter och nu med lika många matcher spelade som Linköpings HC.