Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Poängräddare mot moderklubben:

VIK-tränaren Mikael Johansson berömde sit lag efetr overtime-segern mot Modo. Foto: Arkivbild

Poängräddare mot moderklubben: "Jätteskönt"

Västerviks IK är den här säsongen något av en mardrömsmotståndare för MoDo. På lördagskvällen visade man återigen varför, när laget tog två poäng hemma mot tabelltvåan från Örnsköldsvik. 
- Jag tycker vi spelar bra hela matchen, säger målskytten Lukas Wernblom efteråt. 

Annons:

Gästande MoDo inledde matchen något bättre, men lyckades inte förvalta det tidiga spelövertaget.

- Den andra delen av första perioden och hela andra gör vi jättebra. Vi möter ett lag med bra självförtroende och hög fart och möter upp dem bra, säger VIK-tränaren Mikael Johansson efter matchen.

Den andra perioden ja, där inledde Oskar Drugge målskyttet när han bombade in 1-0 från blålinjen i numerärt överläge. Västervik hade bra kontroll och MoDo hade svårt att skapa några direkt farliga chanser. Det krävdes ett numerärt överläge även där. Henrik Björklund stod bra placerad framför Arvid Ljung i VIK-buren och styrde in kvitteringen med tre minuter kvar av perioden.

Mardrömsöppning på tredje

Tidigt i tredjeperioden kom en rejäl kalldusch för Västervik. Johan Forsberg styrde in 2-1 för MoDo redan efter två minuter. Underläge med ett mål mot HockeyAllsvenskans näst bästa lag.
Västervik jagade poäng, men MoDo stängde effektivt ner försöken. Tills MoDo-produkten Lukas Wernblom klev fram för Västervik med tre minuter kvar.

- Jag ser först inte passningen, blir lite skymd. Oscar (Pettersson) fångar upp och skarvar vidare, deras back "pinchar" på honom. Jag kommer runt och skjuter och den går in. Alltid skönt att göra mål, det tackar man aldrig nej till. Det var ett viktigt skede i matchen, så det var väldigt skönt säger Wernblom om sitt mål.

Avslutningen blev mållös och förlängning väntade.

- De kontrollerar det bra, vi har inte samma energi, så det var skönt att Wernblom får göra det målet, säger tränare Johansson.

Ullman matchvinnare

 I förlängningen var det Västervik för hela slanten och backen Erik Ullman avgjorde med ett distinkt skott efter drygt en och en halv minut. Två mycket viktiga poäng inför avslutningen, där det återstår tolv matcher.

- Det är skönt att ha lite poäng neråt, lite häng på dem där uppe också. Framför allt har vi spelat så bra försvarsspel senaste fem och släppt in väldigt lite mål. Vi bjöd på nåt läge i mitten i sista och då gjorde Ljung en bra insats. Försvarsspelet är viktigt om man ska vinna matcher, kan man ligga på ett, två insläppta har man större chans att ta poäng. Ljung har varit jättebra, Adam Åhman var bra de två tidigare matcherna. Vi har fått lite kontinuitet och stabilitet, båda är tända på att spela. Det är en bra konkurrenssituation, säger Mikael Johansson.

Försvarsspelet ja, det var lysande matchen igenom. MoDo hade oerhört svårt att skapa chanser. Den annars så lysande förstakedjan med Karlkvist-Tambellini-Johnsson, som öser in poäng, fick inte till det alls.

- Westfälts kedja spelade bra, Erik Gustafsson var riktigt stabil och även Nicklas Folin. Det är viktigt att ha de killarna på topp mot ett spelskickligt lag som MoDo, avslutar Johansson, som även berömde Lukas Wernblom.

Viktor Allvin

Annons:

Gästskribent

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: