Sök

VIK TOG VIKTIG STRAFFSEGER MOT BOTTENKOLLEGAN

Västerviks IK slog Mora IK efter straffar i botten av Hockeyallsvenskan. Foto: Arkiv

Två lag i nedre delen av tabellen möttes på fredagskvällen. Västervik vann den jämna tillställningen mot Mora IK med 3-2 efter straffläggning.

I första perioden var hemmalaget något bättre och ledde med 1–0 efter att Oscar Pettersson och Marcus Westfält kontrat och den sistnämnde tryckt in pucken bakom Olof Lindbom i Moras mål.

Tidigt i andra perioden kvitterade Mora och var även det bättre laget första halvan innan VIK kunde äta sig in i matchen igen. Med knappt fem minuter kvar av andra perioden slängde Oskar Drugge iväg pucken från egen blålinje – och in i mål (!) – fram till 2–1.

Glädjen blev inte långvarig, då gästerna lyckades kvittera till 2–2 med bara 18 sekunder kvar av perioden.

Tredje perioden blev jämn och mållös. I förlängningen var VIK klart bättre och borde nog ha avgjort flera gånger om, men Lindbom var vass. Straffläggningen kom till sin ände när Ken Jäger avgjorde efter att Adam Åhman räddat för VIK.