Sök

Johansson:

Mikael Johansson var mycket nöjd efter VIK:s seger.

Johansson: "Härligt att få vinna en sån här match"

Det var, minst sagt, en spännande match mellan Västervik och Karlskrona på onsdagskvällen. Lagen bjöd på underhållande hockey och det var målvakternas förtjänst att det länge stod 0-0.
– Det är härligt att vinna en sån här match till slut, det är många som varit jämna och sedan avgjorts åt "fel håll", sa VIK-tränaren Mikael Johansson efter 2-0 hemma mot KHK.

Inledningsvis var det gästerna KHK för hela slanten. Hemmalaget var inte alls vaket och spenderade de första tre minuterna konstant i egen zon. Då tog Västervik timeout och den gav resultat direkt.

– Det började inte så bra, första tre minuterna var vi ju här nere (egen zon). Sen blev det bättre, det var bjudningar åt bägge håll och märkligt att det var 0-0, säger Mikael Johansson.

Efter timeouten vaknade VIK ordentligt och drog upp ett högt tempo och spelade fysiskt.

Längre uppehåll inför andra

Den första pausen blev drygt tio minuter längre. VIK-målvakten Arvid Ljung tvingades åka ut och byta byxor, då han hade fel färg på sina (se separat artikel med Ljung). När matchen väl kom igång svarade Ljung för dubbla frilägesräddningar inledningsvis och bjöd på strålande målvaktsspel.

Den andra perioden bjöd på giftiga lägen åt båda håll och chanserna bytte av varandra. Med minuten kvar av perioden fick VIK straff. Ken Jäger lyckades inte överlista duktige Marcus Hellgren i KHK-målet. Tidigt i tredje spelade Västervik numerärt underläge. Då åkte Emil Alba sig fri, men återigen var Hellgren i vägen. KHK vände blixtsnabbt efter räddningen och matchens andra straffslag var ett faktum. Arvid Ljung, mot tidigare lagkamraten Mikael Roslund... Den räddade Ljung enkelt. Matchen fortsatte bölja fram och tillbaka, mycket talade för att det skulle bli förlängning.

Sent avgörande

Med bara två minuter kvar tog Ken Jäger rejäl revansch efter straffmissen. Efter ett katastrofalt dåligt KHK-byte kom VIK tre mot en och Darren Nowick serverade öppet mål för Jäger som tryckte in 1-0 till hemmalaget inför knappt 1100 jublande åskådare.

– Jäkligt skönt att få göra ettan med så lite kvar. Sista perioden kändes vi lite bättre och gjorde det bra. Kul för Ljung att få hålla nollan, sa Mikael Johansson efter matchen.

KHK plockade ut målvakten i sin kvitteringsjakt, men då satte Marcus Westfält 2-0 i tom bur och matchen var definitivt avgjord.

Bäst i hemmalaget var målvakten Arvid Ljung, som höll nollan mot sina gamla lagkamrater. Ljung lämnade ju som bekant KHK för VIK tidigare i vintras.