Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Defensiven ska ordna poäng i Timrå: ”Tar gärna bort några toppar”

Niklas Folin är tillbaka i Västerviks lag i bortamatchen mot Timrå. Foto: Ossian Mathiasson

Defensiven ska ordna poäng i Timrå: ”Tar gärna bort några toppar”

Västerviks IK har plockat poäng i fyra raka matcher. Om sviten förlängs eller inte avgörs borta mot Timrå IK på tisdagskvällen. 
– Vi ska hålla ihop laget och jobba tillsammans. Det blir jätteviktigt, säger tränaren Mattias Karlin. 

Annons:

Tre poäng mot Vita Hästen, tre poäng mot Tingsryd, en poäng mot BIK Karlskoga och tre poäng mot AIK. Det är vad Västerviks IK har presterat den senaste tiden i Hockeyallsvenskan och VIK-tränaren Mattias Karlin tycker att formen är god även om laget inte kom upp i normal standard mot jumbon AIK. 

– Det var en sämre insats även om vi vann. Vi kom inte upp i den standard som vi har haft de tre tidigare matcherna. Jag tycker inte att vi kom igång i matchen, framför allt inte i början av första perioden. Vi fick bättre fart i andra perioden, det var i stort sett spel mot ett mål under de tio första minuterna. Vi hade tagit över matchen rätt kraftigt, sedan gjorde vi ett oerhört dåligt byte och de sköt 3–2. Hade vi varit ett ungdomslag så hade man förstått det kanske men inte nu. Alla berörda kände ganska snabbt att det inte var så bra. Lyckligtvis så gjorde vi 3–3 före periodens slut och tog över mer och mer, säger Mattias Karlin. 

Det var ändå en viktig seger som kom in på Västerviks konto i och med att de slåss mot AIK i botten av serien. 

– Det är viktigt att man vinner när man inte gör någon bra match. Vi har haft många matcher där vi inte har fått poäng när vi har spelat bra, säger Karlin. 

"Känner mer glädje"

I morgon, tisdag, väntar Västerviks första bortamatch för året och det är tabellfyran Timrå som står för motståndet i NHK Arena. 

– Jag hoppas vi kan vara jämnare i matchen. Jag tar gärna bort några toppar så länge vi får bort dalarna. Vi måste se upp för deras offensiv, de har ett gäng spelare som sticker ut med Lundin (Albin), Dahlén (Jonathan) och Lööke (Jens). 

Vad behöver fungera i ert spel i jakten på poäng?

– Det gäller att vara på sin vakt och ligga bakom puck så vi inte hamnar på fel sida och de får vassa spelvändningar, vilket de är duktiga på. Det är mycket enkelhet i det vi ska göra. 

Hur är stämningen i laget efter fyra poänggivande matcher?

– Det är väl klart att gruppen blir starkare. Vinner man många matcher så blir man mer avslappnad och känner mer glädje så vinsterna påverkar givetvis. Om det är mycket eller lite är individuellt. 

Folin tillbaka i laget

Västervik har tillgång till samma manskap som i senaste matchen mot AIK och lagkaptenen Niklas Folin är tillbaka efter skada. Erik Aterius och Adrian Elefalk är utlånade till klubbar i Hockeyettan. Vem som ska vakta målet är inte bestämt och VIK kommer till spel med åtta backar och tolv forwards. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: