Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Skön start på nya året för VIK – vinst i svajig match mot AIK

Mattias Karlin var inte nöjd med den ojämnhet laget visade upp i dag. Foto: Arkivbild

Skön start på nya året för VIK – vinst i svajig match mot AIK

Västervik inledde det nya kalenderåret på bästa sätt. Det blev en 5-3-seger mot tabelljumbon AIK under lördagseftermiddagen.
– Vi inleder riktigt dåligt, säger tränaren Mattias Karlin. 

 

Annons:

Men det var gästande AIK som inledde matchen starkast, efter cirka tio minuters spel ledde gästerna med 2-0. Mattias Karlin bytte målvakt och detta gav effekt. Västerviks Victor Öhman reducerade till 2-1 och det blev resultatet efter första perioden. 

– Vi inleder riktigt dåligt. Framförallt de första tio minuterna, de var inte bra. Vi får direkt en uppförsbacke och sedan efter att vi dödade ett Powerplay så fick vi energi och spelade upp oss, sa Mattias Karlin.

”Helt och hållet våra”

Under första halvan av andra perioden dominerade Västervik och när perioden var två minuter ung kvitterade Darren Nowick till 2-2. Västervik dominerade så pass mycket att AIK tog en timeout sex minuter in i perioden. Åtta minuter efter det gjorde gästande AIK 3-2, men de fick inte behålla ledningen perioden ut eftersom Emil Alba kvitterade i powerplay efter riktigt fint spel av Västervik.

– De första tio minuterna i andra är helt och hållet våra. Vi skulle helst gjort något mål till. Sedan slarvar vi bort initiativet vi har genom att göra ett par dåliga byten. Målet de gör är ju tack vara att vi byter allihop, och det är ju inte en dröm direkt. Det är riktigt tungt att hämta upp ett 2-0-underläge och sedan bjuda på det målet eftersom det känns som att det är vi som är på väg mot 3-2. Men lyckligtvis så hinner vi kvittera innan periodens slut i powerplay, sa Karlin.

”Det var en svajig match”

Sex minuter in i den tredje perioden tog Västervik ledningen genom att Oscar Drugge sköt ett skott som långsamt gled in bakom AIK- målvakten. Västervik höll sedan tätt och 5-3-målet kom genom att Emil Alba blev tvåmålsskytt för dagen.

– I den tredje perioden kom vi in i det mer och mer. Vi gör en helt okej period. Det var en svajig match där vi kunde vara riktigt bra tio minuter för att sedan komma in i en dålig svacka och sedan en bättre. Tidigare matcher har vi varit mycket jämnare så det jag är besviken på är att vi är ojämna i prestationen idag, sa Karlin 

Inbytte Ljung tog revansch

Karlin tilldelade inbytte målvakten Arvid Ljung beröm tillsammans med Oscar Drugge och Emil Alba. Ljung fick revansch för sin enorma tavla mot BIK Karlskoga senast. Karlin plussade även för andralinan med Lukas Wernblom, Victor Öhman och Darren Nowick i spetsen för sin offensiva prestation.

Fotnot: Inför kvällens match uppmärksammades Erik Gustafsson för match nummer 300 i Västerviksdressen.

Annons:

Gästskribent

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: