• VIK VISADE MORAL – TOG VIKTIG SEGER

Emil Alba blev tvåmålsskytt för Västervik i dag. Foto: Arkivbild

Mattias Karlin var inte nöjd med den ojämnhet laget visade upp i dag. Foto: Arkivbild

VIK VISADE MORAL – TOG VIKTIG SEGER

Västervik var illa ute hemma mot superjumbon AIK. Underläge med både 0-2 och 2-3 vändes till en mycket skön och viktig 5-3-seger.

Efter dagens match kan man nog utgå från att Västervik i alla fall inte behöver oroa sig för att AIK kommer komma ikapp i tabellen. Jumbon gör verkligen en urusel säsong och har nu 15 poäng upp till Västervik på tiondeplatsen.

I dag ledde AIK med 2-0 efter elva minuter, men Västervik bytte målvakt (Adam Åhman ut och Arvid Ljung in) och kom tillbaka. Victor Öhman reducerade före pausvilan och Darren Nowick kvitterade i början av andra. AIK tog ledningen på nytt, men efter Emil Albas kvittering i powerplay i slutet av perioden visade Västervik styrka i tredje.

Oskar Drugge, som nyligen anslöt från just AIK, sköt 4-3 och Alba satte spiken i kistan tre minuter kvar.