Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Disciplinen viktig för Johansson:

Mikael Johansson vill se färre VIK-utvisningar. Foto: Ossian Mathiasson

Disciplinen viktig för Johansson: "Varit återkommande"

Västerviks IK tog en blytung 1-0-seger borta mot Vita Hästen. Men återigen hade VIK en stor mängd tvåminutare. Nu vill man få ändring på det. – Vi hoppas kunna skaka bort några, säger assisterande tränaren Mikael Johansson.

Annons:

Flest utvisningar i hela Hockeyallsvenskan har Västerviks IK tagit. Mot Hästen i veckan togs många utvisningar på nytt, men den här gången lyckades VIK stänga igen bakåt ändå. 

Men disciplinen och mängden utvisningar har diskuterats mycket på slutet.

– Vi får spela mycket boxplay och har tagit flest utvisningar i hela serien. Det är onödigt. Vi vill försöka ta färre och skaka bort några i alla fall, säger VIK:s assisterande tränare Mikael Johansson.

Varför drar ni på er så många?

– Jag vet inte. Vi har pratat mycket om det, för det har varit återkommande. Vi får inte bort det riktigt. Nu hoppas vi att vi kan slipa bort det något. 

"Välbehövlig seger"

Med den starka segern på bortais väntar en ny viktig match för VIK. Tingsryd väntar på hemmais.

– Det var en välbehövlig seger och sättet vi vann på var riktigt skönt. Det var en stark kämpainsats och ett uppoffrande försvarsspel. Vi stod för en riktigt bra laginsats och nu är det en viktig match igen. Vi behöver alla poäng vi kan få. Det vore skönt att ta en trea inför det lilla juluppehåll som väntar och om vi vinner den här knaprar vi in på Tingsryd också.

Vad tänker du om Tingsryd som lag?

– Det är verkligen ett lag. Det är ett starkt kollektiv och har inga jättestjärnor direkt. Det är ett jämnt och bra lag.

"Tar med oss bortaspelet"

Under hela säsongen har Västervik haft bekymmer på hemmplan, men på bortaplan har man en godkänd poängrad. 

– Vi får försöka ta med oss bortaspelet och spela lite snålare mot motståndarna. Vi får hoppas det svänger för vi behöver förändra det lite och göra det bättre på hemmaplan.

Vad blir nycklarna?

– Det är det jag har sagt, att vi inte bjuder på lika mycket som vi gjort i många hemamatcher. Vi får inte checka bort oss och släppa till kontringar. Vi ska vara lite mer försiktiga, men inte passiva samtidigt.

Enligt Johansson är den enda förändringen mot senast att Fredrik Lindström inte spelar. Han har återvänt till Tranås AIF. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: