Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Drugge:

VIK föll hemma mot Kristianstads IK med 4-0. Bilden är en genrebild. Foto: Arkiv

Drugge: "Klart det är tråkigt att förlora"

Hemmaklacken jublade och sjöng för att välkomna Oskar Drugge "hem" till Västervik. Backen, som bland annat var med och spelade upp VIK i HockeyAllsvenskan gjorde comeback i 0-4-förlusten mot Kristianstad inför knappt tusen åskådare. 

Annons:

Tre perioder hockey. I samtliga tre gjorde Kristianstad ett tidigt mål. Första perioden var bara fyra minuter gammal när Malte Setkov skickade iväg ett skott från blålinjen efter vunnen tekning. Skottet letade sig in bakom en skymd Adam Åhman och VIK fick, som så ofta den här säsongen, jobba i uppförsbacke. I andra perioden var det samma sak. Fyra minuter hade passerat när KIK:s Amil Krupic satte 2-0. Återigen var det mycket trafik framför Åhman.

– Vi gör väl ingen jättedålig match, vi gör ingen skitbra match. De får lite för enkla mål, de två första och det tar bort energin för oss. Stundtals hade vi dem på gaffeln och de fick slå ifrån sig mycket, speciellt i andra perioden. Vi hade behövt ett mål där, så är det, säger "hemvändaren" Oskar Drugge efteråt. 

Reducerat? 

Med knappt fem minuter kvar jublade VIK-spelarna och hemmafansen för mål. Domaren visade omedelbart tecken för videokoll och efter en långdragen sådan dömdes det ej mål, då det konstaterats att pucken aldrig var inne. 

Tredjeperioden var bara tre minuter gammal när VIK tappade puck i mittzonen och Kristianstad kom två mot en. Daniel Andersson tryckte in returen och det var 0-3 på resultattavlan. Kalldusch och blytungt.

– Vi fick inte några riktigt klara målchanser. Vi hade mycket puck, men skapade kanske inga riktigt bra chanser. Ett eller två mål hade vi kunnat göra med lite medstuds, säger Drugge. 

Sista halvan av tredje perioden tryckte VIK på rejält och det var ett helt annat lag jämfört med tidigare i matchen. Spelarna drog upp både tempo och intensitet och skapade ett flertal lägen, men pucken ville inte in. Det var en sådan dag för de rödblå. I en sista reduceringsjakt plockade Karlin ut Adam Åhman och satsade på spel sex mot fem. Det ville sig inte, istället satte Malte Sjögren 4-0 för KIK, efter att Amil Krupic slagit en lång icingpuck som Sjögren var först på.

Spikade igen

Antti Lehtonen i KIK-buren spikade igen helt och Kristianstad tog en viktig trepoängare i bottenstriden. VIK är kvar över kvalstrecket, men har en match mer spelad än Mora som är en pinne bakom.

– Det blir ett race framöver, det är många lag inblandade så vi får steppa upp. De har visat i början av serien att de kan spela bra hockey, säger Drugge om VIK:s framtid, och avslutar: 

– Det gäller att man förstår att det är ett jobb. På ett vanligt jobb arbetar man hårt och det måste man göra som hockeyspelare också.

Viktor Allvin

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: