Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
VIK möter flera bottenkonkurrenter med skadeskjutet lag

Kim Johansson skadade sig mot Södertälje och missar matchen mot Almtuna. Foto: Ossian Mathiasson

VIK möter flera bottenkonkurrenter med skadeskjutet lag

Måndagens 0–3-förlust mot Södertälje SK var ingen rolig kväll. Nu laddar ett skadedrabbat Västerviks IK om för viktig bortamatch mot Almtuna IS.
– För en tid sedan hade vi nio backar och nu är vi nere på fem, säger Mikael Johansson, assisterande tränare i VIK.

Annons:

Västerviks IK tog för en vecka sedan en meriterande 4–1-seger mot topplaget Modo på bortais och har därefter följt upp det med dubbla förluster i hemmahallen: 4–6 mot Västerås och 0–3 mot Södertälje. 

– Mot Västerås gjorde vi det okej. När vi ledde med 3–1 blev vi för ivriga och gick framåt för mycket, annars spelade vi jämnt med dem. Gårdagens match är vi inte särskilt nöjda med. Vi var alldeles för dåliga framåt och skapade inte så heta chanser. Vi var på gång i början av andra perioden men vi drog på oss en utvisning som de gjorde 2–0 på. Vi var inte riktigt bra efter det men i tredje perioden försökte vi utan att få till det. SSK gjorde det bra också samtidigt som vi var för klena, säger Mikael Johansson. 

Svagt hemmafacit

Västervik är allsvenskans nästa sämsta hemmalag med 13 inspelade poäng på 14 matcher, bara tabelljumbon AIK har sämre siffror (sju poäng på 13 matcher).

– Tyvärr har vi varit för dåliga på hemmaplan och jag hoppas att det vänder framöver, säger Johansson. 

Den viktiga veckan med matcher mot lag i samma region som tolfteplacerade Västervik fortsätter. I morgon väntar tiondeplacerade Almtuna IS på bortais och på fredag kommer Kristianstads IK, nykomlingen som inte VIK har tagit poäng av efter två omgångar, till Västervik. 

– Det är flera viktiga matcher som vi har denna vecka. Det är lag som ligger i samma område oss så det är jäkligt viktiga poäng som står på spel. Placeringsmässigt är viktiga att ta poäng i de kommande matcherna när vi möter lag som ligger strax före oss i tabellen, säger Johansson. 

"Bara att köra på"

Västervik ligger en poäng efter Kristianstad, tre poäng efter Almtuna och har fyra poäng upp Södertälje, som tog en nyckelseger på måndagskvällen.

– Det är bara att köra på, vara mer aggressiva, skapa mer tid i anfallszon och lägga fler puckar på mål. Allt handlar om att jobba vidare samtidigt som vi behöver täppa till bakåt. Att släppa in nio mål, varav två mål i tom bur, på två omgångar är lite väl mycket. 

Tre backar saknas

Västervik åker till Uppsala med ett stukat lag, framför allt på backsidan. Kaptenen Niklas Folin är skadad sedan tidigare, Kim Johansson skadade sig mot Södertälje och Alexis Binner är återigen utanför truppen av okänd anledning. Han satt på läktaren mot Södertälje och är inte uttagen till morgondagens match heller. Erik Gustafsson, utlånad till Vimmerby Hockey i Hockeyettan under grundserien, spelade mot SSK och spelar mot Almtuna.

Forwarden Victor Wänghult är skadad och Adrian Elefalk är tillbaka i laget. 

Det är inte bestämt om Adam Åhman eller Daniel Marmenlind får förtroendet i målet. Adam Vay missar resten av säsongen och Samuel Ward är på väg tillbaka från sin skada. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: