Sök

Andra raka hemmaförlusten för Västerviks IK

Västerviks IK:s tränare Mattias Karlin hade inte mycket att glädjas åt under kvällens hemmaförlust mot Södertälje SK i HockeyAllsvenskan. Foto: Ossian Mathiasson

Västerviks IK var aldrig nära i kvällens allsvenska hemmamatch mot Södertälje. 0-3-förlusten mot bottenkollegan innebär att det nedre kvalstreclet närmar sig - och avståndet uppåt ökar.

Väterviks IK och inlånade målvakten Adam Åhman fick en mardrömstart i både den första och i den andra perioden.1-0 till SSK, som spelade sin andra match på två dagar och tredje match på fyra dagar, redan efter två minuter av matchen. Och 2-0 direkt i inledningen av den andra.

2-0 till gästerna eftwr två perioder var fullt i sin ordning, och till och med i underkant. Västervik hade förtvivlat svårt att skapa något offensivt, och spelövertaget klart till SSK.

I den tredje perioden spelade VIK mer desperat, och visst skapade man en del lägen, men ineffektiviteten var påtaglig.

Västerviks chans kom när man fick spela i numerärt överäge med drygt fyra minuter kvar, men istället gjorde Hugo Gustafsson 3-0 för gästerna i tom VIK-kasse. Rullgardinen ner.

Hatten av för SSK som gjorde en ypperlig bortamatch. I och med kvällens seger plockade man fem av sex möjliga poäng på sin sydliga tvådagarsturné i Karlskrona och Västervik.

Skotten 24-18 til Södertälje.