Sök

Karlin irriterad efter tappet:

Mattias Karlin var besviken på sitt lags insats efter förlusten mot Västerås. Foto: Arkivbild

Karlin irriterad efter tappet: "Lägstanivån är för låg"

Västervik lyckades inte bryta Västerås segersvit och förlorade bittert hemma mot Västerås med 6-4. Tränaren Mattias Karlin var besviken efteråt.
– Lägstanivån är för låg för att ge oss chansen att vinna, säger han.

Det var ett formstarkt Västerås med sex raka segrar som ikväll gästade Plivit Arena i Västervik, och det var dessutom Västerås som skulle dra det längsta strået i en väldigt tajt match. Västerås vann matchen med 6-4.

– Vi kommer inte upp i en tillräckligt bra nivå för att vinna hockeymatcher. Det är för mycket upp och ner under matchens gång. Stundtals spelar vi rätt så bra men lägstanivån är för låg för att ge oss chansen att vinna, säger Karlin.

Andra perioden blev, till skillnad från första perioden som slutade 0-0, väldigt händelserik. Det var Rob Bordson som gav Västervik ledningen tidigt i andra. Västerås kvitterade 14 sekunder senare, men Niklas Folin gav Västervik åter ledningen. Bordson var dock inte nöjd med ett mål utan han utökade Västerviks ledning till 3-1 i spel fem mot tre.

Västerås eldade sedan på och innan perioden skulle vara slut så skulle ställningen åter vara lika, 3-3.

Vi faller inte på det”

Det var även Västerås som klev ut starkast i tredje perioden. Västerås tog ledningen efter ett ordentligt ”stök” runt Västerviks målvakt, Daniel Marmenlind. I numerärt överläge kunde Västervik kvittera genom Darren Nowick. Men med cirka tio minuter kvar åkte Västerviks Brandon Burlon på en utvisning, denna tog Våsterås vara på genom att åter ta ledningen.

– Vi dödar många box play idag men det är detta de gör mål på. Vi faller inte på det, även fast det ser ut så på pappret, säger Karlin

Trots rejält tryck mot Västerås mål så lyckades inte Västervik få hål på Västerås målvakt, som gjorde två stycken fenomenala räddningar i slutet. Istället kunde Västerås lägga in pucken i öppen bur, och förlusten var ett faktum.

Mattias Karlin delade ut beröm till hela första femman, med tvåmålsskytten Rob Bordson i spetsen, för deras offensiv. Annars förtjänade ingen beröm i hemmalaget.