Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Mardrömsbesked för VIK – han missar hela säsongen

Adam Åhman lånas ut till Västervik i en veckas tid. Foto: Arkivbild

Mardrömsbesked för VIK – han missar hela säsongen

Västerviks IK har drabbats av en riktigt tråkig nyhet. Den ungerske målvakten Ádám Vay missar resten av säsongen efter den skada han ådrog sig mot Mora förra fredagen.
Positivare är att Västerviks IK lånar in Västervikssonen Adam Åhman från HV71 under en vecka.

Annons:

Knäskadan Vay drabbats av kräver operation och den kan inte göras inom den närmaste framtiden. Vay är därmed borta från spel resten av året.

För närvarande har Västervik även sin andra ordinarie målvakt Samuel Ward skadad och i veckan lånade man därför Visby/Romas Daniel Marmenlind. Nu stärker man upp situationen ytterligare. 20-årige västerviksfostrade HV71-målvakten Adam Åhman lånas i en vecka från och med söndag. Hans första match blir mot Södertälje på måndag.

– Vi har fått beskedet om att Ádám Vays säsong är över, vilket är väldigt tråkigt. Samuel Ward kommer vara borta på grund av skada även nästa vecka. Därför är vi glada att vi har fått chansen att låna in Adam under nästa vecka. Det är så klart extra kul att få hem just Adam som är en egen produkt och det är bra för Adam att få matcher hos oss efter hans skada. Det blir en win win på alla sätt och vis, tycker jag, säger Emil Georgsson i ett pressmeddelande.

Adam Åhman lämnade Västervik som 15-åring och gjorde SHL-debut med HV71 för två säsonger sedan. Förra året var han utlånad till IK Oskarshamn.

 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvastervik.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: