Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Gästerna stängde butiken och tog tre poäng:

Samuel Ward var VIK:s bästa spelare i förlustmatchen.

Gästerna stängde butiken och tog tre poäng: "Bör skapa mer"

Det var ett formstarkt Vita Hästen, som bland annat bröt MoDos långa segersvit nyligen, som besökte Plivit Arena och Västerviks IK på söndagseftermiddagen.
– Hästen gör en bra bortamatch, det kan man inte ta bort ifrån dem, men jag tycker ändå vi bör kunna skapa mer, säger Västerviks målvaktstränare Gabriel Remelin efter 1-3 hemma mot gästerna från Norrköping.

Annons:

På dagen, för 35 år sedan, invigdes Västerviks ishall, som numera går under namnet Plivit Arena. Det firades med tårta, blommor och en liten ceremoni i andra pausen inför knappt 1300 åskådare. Matchen då? Jo, det var derbydags när Vita Hästen från Norrköping var på besök. Ett Vita Hästen som är i strålande form och kom till matchen med fyra raka segrar. De gjorde även både 1-0 och 2-0 i första perioden, genom Kevin Elgestål och Linus Andersson.

– Första perioden är vi inte alls nöjda med, säger Gabriel Remelin. Han får medhåll av duktige målvakten Samuel Ward:

– Vi kom inte riktigt upp, samtidigt som Hästen var lite hetare, det går hand i hand. Sen hade väl jag ett lite mindre lyckat ingripande på deras 2-0, det är alltid tufft att ligga under med två efter första. 

Starkare mittperiod

Om förstaperioden var tämligen dålig, med VIK-ögon sett, var den andra bättre. Laget hittade rätt allt oftare och testade Vita Hästen-målvakten Viktor Kokman vid flera tillfällen. Efter drygt tolv minuter kom även reduceringen, när rutinerade Rob Bordson styrde in Adam Plants skott. Assist även till Victor Öhman, som var tillbaka i laget efter att ha missat några matcher. Kvitteringsjakten direkt efter kom av sig dår VIK tvingades spela med två man mindre på isen. Det gjorde man dock förtjänstfullt och det var 1-2 efter två perioder.

– Vi gör det bra i andraperioden, dödar av tre mot fem-spelet och hade bra boxplay hela matchen. Gör ett viktigt mål och fortsätter jaga, men Hästen stänger ner bra, vi har svårt att komma till chanser, säger Ward.

Snöpligt avslut på 35-årskalaset

I tredjeperioden fortsatte Västerviks kvitteringsjakt. Trots ett par lägen i power play ville det sig inte riktigt. 

– Vissa matcher är hur bra som helst, andra ser ut såhär. Det är för mycket upp och ner i prestationerna, vi jobbar för att lösa det och har mycket diskussioner, säger Remelin efteråt.

När Mattias Karlin valde att plocka ut Ward och sätta in en extra utespelare med två minuter kvar satte Anton Johansson 3-1 i tom bur inför en firande bortaklack.

– Vi kommer inte upp som vi vill, men samtidigt ska Hästen ha cred för jobbet de gör. Det är ett bra lag just nu. Karlin pratade innan matchen om att vi ligger nära att ta nästa kliv som lag, vi har spelat hyfsat på slutet och är jämnare nu och får mer stabilitet och trygghet i det vi gör. Det kommer vara tajt hela säsongen, så det är bara att ladda om nu, säger Samuel Ward.

Bäst i Västervik var tidigare nämnde Samuel Ward. 

Viktor Allvin

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: