Adam Plant var inblandad i VIK:s enda mål.

På dagen, för 35 år sedan, invigdes Västerviks ishall, numera känd som Plivit Arena.
Det firades med ett derby i HockeyAllsvenskan mellan Västerviks IK och Vita Hästen från Norrköping.
Matchen? Den vann gästerna med 3-1 inför 1293 åskådare.

Västervik inledde matchen piggt och testade bortamålvakten Viktor Kokman ett par gånger tidigt. Förutom det var det chansfattigt första tio minuterna, innan Vita Hästen satte första pucken då Kevin Elgestål tryckte in en retur bakom Samuel Ward. VIK var nära, nära en kvittering efter en dubbelchans som Kokman klarade av. Istället kontrade Vita Hästen och satte 2-0 med knappt två minuter kvar av första perioden. Målskytt Linus Andersson.

Mittperioden var gästerna det bättre laget inledningsvis och tryckte på för att utöka ledningen, men Ward och Västervik fredade sig väl. Efter drygt halva matchen kom reduceringen, som blev VIK:s enda mål den här eftermiddagen. Rob Bordson styrde in Adam Plants skott och kvitteringsjakten var igång. Trodde man åtminstone. Istället drog VIK på sig två utvisningar i samma sekvens och tvingades spela tre mot fem. Det gjorde man förtjänstfullt i en minut, då Filip Cruseman åkte ut och det blev spel tre mot fyra. De båda målvakterna svarade för bra insatser och räddade de, inte så många, lägen som skapades.

I slutakten jagade VIK en kvitteringspuck, men Vita Hästen och Viktor Kokman stängde effektivt de rödblås försök. Med två minuter kvar plockade Mattias Karlin ut Samuel Ward och satte in en extra utespelare. Efter slarv från hemmalaget kunde Vita Hästens Anton Johansson istället slå spiken i kistan och sätta 3-1 till gästerna, som ofint nog tog tre poäng i 35-årsfirandet.