VIK UTAN POÄNG TROTS STARK INSATS MOT SERIEETTAN

Trots en fin insats föll Mattias Karlins VIK mot Björklöven.

Västerviks IK stod upp bra mot tabellettan Björklöven på bortais. Men det räckte inte till poäng.
Hemmalaget vann med 2-0.

Den långa bortaresan mot klassiska Umeåklubben Björklöven började på sämsta tänkbara sätt för Västerviks IK. Serieledaren tog ledningen med 1-0 efter drygt tre minuter. Hardy Häman Aktell spräckte målnollan.

VIK höll dock jämna steg med tabellettan hela öppningsperioden och fick också ett läge kontrollerat. Men Lukas Wernbloms avslut var aldrig i nät.

Den andra perioden blev inte riktigt lika jämn. Västervik var visserligen med väl i inledningen av mellanakten, men ju längre perioden led desto mer tog hemmalaget över. Perioden förblev dock mållös, även om Björklöven skapade klart fler chanser i den andra akten.

VIK fick ett bra läge direkt i den tredje perioden då man fick spela fem mot fyra i nästan två minuter, men särskilt nära att utjämna var Västervik aldrig där.

Frispelad

Den första halvan av tredje perioden var sedan väldigt jämn och Västervik hade definitivt poängvittring.

Men med åtta minuter kvar gick VIK högt med samtliga fem utespelare, vilket Sebastian Selin uppmärksammade. Han lurpassade i mittzonen och kunde helt naken med Samuel Ward skjuta 2-0.

Med knappt fem minuter kvar av matchen fick VIK en sista biljett in i den via ett numerärt överläge. Gästerna plockade också ut målvakten och skapade ett ordentligt tryck mot Björklöven, men lyckades inte hitta någon reducering.

Det absolut sista hoppet om poäng grusades när VIK drog på sig en tvåa på grund av för många spelare på isen med drygt en och en halv minut kvar. Med sju sekunder kvar drog också Niklas Folin på sig ett matchstraff för ett fult tilltag och VIK fick avsluta matchen med tre spelare på isen. I samma sekvens drog också en mängd andra VIK-spelare på sig utvisningarna.

Björklöven kunde då hålla undan och vinna med 2-0.

Vi har sökt både Mattias Karlin och Mikael Johansson utan resultat.