Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Västerviks galna vecka på resande fot: ”Inte så genomtänkt”

Victor Öhman är skadad och saknas i morgondagens match mot Björklöven. Foto: Ossian Mathiasson

Västerviks galna vecka på resande fot: ”Inte så genomtänkt”

IF Björklöven på onsdag kväll och Karlskrona HK på fredag kväll.
Västerviks IK:s spelarbuss kommer rulla många mil i veckan med två bortamatcher på två dagar i helt olika delar av Sverige.
– Det är inte så genomtänkt, säger Mattias Karlin, tränare i Västerviks IK.

Annons:

Västerviks IK gjorde en bra match mot topplaget Timrå men fallet blev två insläppta mål i numerärt överläge som gjorde att laget inte kunde komma tillbaka målmässigt. 

– Vi tappade matchen helt, mycket på grund av oss själva. Vi släppte in två mål i samma powerplay, vilket inte är så önskvärt. Där vände matchen och de gjorde sedan ett mål i powerplay. Vi hade väldigt mycket lägen för att göra 3–2 men de vände på spelet och gjorde 4–1 från ingenstans. Gropen blev bara djupare och djupare. Det blev mentalt tufft, säger Mattias Karlin. 

Västervik kliver nu in i en intensiv period med två tuffa bortamatcher i Umeå respektive Karlskrona inom loppet av 48 timmar. Ett upplägg som tränaren Mattias Karlin har en del åsikter om. 

– Det är inte så genomtänkt. Det är klart att det inte är så bra resemässigt, säger Karlin. 

Många timmar i buss

VIK började sin resa norrut på tisdagen och beräknas vara framme i Örnsköldsvik strax efter klockan 18.00 där de kommer sova över natten och träna på onsdagsförmiddagen. På kvällen åker de vidare till Umeå för match mot Björklöven och återvänder till Örnsköldsvik för några timmars sömn innan bussen går raka vägen hem till Västervik på torsdagen. Efter det hinner VIK precis komma hem innan bussen går med destination Karlskrona på fredagen.

– Det gäller att man som spelare tar hand om sig själv, försöker sova, stoppar i sig mycket och gör sig mentalt redo. Det kommer inte som någon överraskning då vi har känt till spelschemat. Det är så man måste tänka. Det ska göras och det ska göras bra, säger Karlin. 

Vad måste funka mot Björklöven för att ta poäng?

– Att vi håller oss till vår gameplan och gör det vi har kommit överens om. Det är grunden, de spelar på ett speciellt sätt och det gäller att vi plockar bort det. Det är en tuff bortamatch och en bra utmaning för vårt lag, säger han och fortsätter:

– Efter Timrå-matchen har vi tränat på några saker som vi tycker att vi kan göra bättre och tryckt på det som vi gör bra. Vi ska komma tillbaka till en bra känsla.

Tre spelare saknas mot Umeå

Hela laget förutom tre spelare finns med på resan till Umeå. Backen Erik Gustafsson är utlånad till Hockeyettan-laget Vimmerby Hockey, Erik Nyström är sjuk och Victor Öhman är skadad. Erik Aterius är tillbaka i laget efter en kortare utlåning till Tranås AIF. 

Hur ser prognosen ut för Öhman?

– Det är svårt att säga, men vi hoppas att han ska vara i spel i veckan men det är ingenting som jag kan garantera, säger Karlin, som inte vill gå in på vad det rör sig om för skada.

Spelar Nyström på fredag?

– Det ska inte vara helt omöjligt.

Vad är sagt om Erik Gustafssons framtid?

– Han spelar med VH i morgon, sedan tar vi det match för match. Vi får se hur det går för honom och för de han konkurrerar med. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: