Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Topptippat Timrå väntar för VIK:

Topptippade Timrå väntar på hemmaplan för Karlins VIK. Foto: Ossian Mathiasson

Topptippat Timrå väntar för VIK: "Stärkt självförtroende"

Med en seger i bagaget går Västerviks IK in till matchen mot fjärdeplacerade Timrå IK. Gruppen har också stärkts den senaste tiden, säger Mattias Karlin.
– Vi är med och konkurrerar på ett annat sätt nu, säger VIK-tränaren.

Annons:

Västerviks IK tog en mycket stark seger mot serieledande BIK Karlskoga på onsdagskvällen. VIK vann med 2-1 efter förlängning. Den senaste tidens fina insatser har stärkt laget.

– Förhoppningsvis stärker det här upp självförtroendet, det hoppas man att det gör. Jag känner att vi är med och konkurrerar på ett annat sätt nu, vi är med i matcherna på ett annat sätt. Vi gör mindre misstag och det är bara hoppas att vi kan fortsätta bygga vidare på det, säger VIK-tränaren Mattias Karlin.

Hur ser du på Timrå som lag?

– De har varit där uppe i toppen och tappat lite grann sista tiden. Det är fortfarande ett av de lag som kan vara där uppe när det ska summeras. Timrå är ett bra lag.

Vad känner du blir nycklarna?

– Det är framför allt att ligga på de här toppspelarna, det är skickliga hockeyspelare och det gäller att få bort dem från spel och ligga tajt på dem.

Vissa oklarheter

Tekningsspecialisten Dan Pettersson, inlånad från SHL-klubben Linköping, gjorde debut för VIK i segermatchen mot Karlskoga. Hans inträde i klubben kan betyda mycket, tror Mattias Karlin.

– Alla vet kanske inte vem han är, men de får säkert berättat för sig att han har varit här förut och gjort det väldigt bra. "Danne" har inte spelat på väldigt länge, men han gjorde det bra utefter vad man kan förvänta sig.

I den sköna segern mot serieledaren tvingades både Oskar Pettersson och Victor Öhman utgå med befarade skador. Deras medverkan mot Timrå är oklara. 

– Det är en del oklarheter och vi får se hur det blir. De tveksamma spelarna ska testa under fredagen, så det är lite oklart hur det blir.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: