Sök

Karlin efter kollapsen:

Västerviks tränare Mattias Karlin var så klart oerhört besviken efter måndagens förlust. Foto: Ossian Mathiasson

Karlin efter kollapsen: "Vi pissar iväg det"

– Vi pissar iväg det.
VIK-tränaren Mattias Karlin var lika besviken som fåordig efter VIK-raset de sista minuterna mot Tingsryd.

Med fem minuter kvar av den ytterst viktiga matchen i kampen om strecket kring den åttonde platsen i HockeyAllsvenskan fanns det absolut ingenting som talade för något annat än tre stabila poäng till Västervik.

Laget hade då ledningen med 2-0 och man var på väg att städa av den tredje perioden på ett alldeles föredömligt tajt och effektivt sätt.

Tappade återigen

Från ingenstans kom då Tingsryds reducering. VIK hanterade ändå situationen bra och lyckades behålla lugnet. Fram till 19 sekunder kvar att spela.

2-2 Tingsryd, en mållös förlängning och sedan hemmaseger på straffar.

Förra gången lagen möttes tappade VIK en 2-1-ledning till 3-5 i den tredje perioden.

"Vi pissar iväg det"

Då tyckte VIK-tränaren Mattias Karlin att man ”kastade bort segern”. Efter kvällens match summerade han så här:

– Det är ännu värre nu. Vi pissar i väg det.

Vad beror det på att ni faller ihop igen?

– Det är en bra fråga. Det är bara korkat.

Kan du spelmässigt känna dig nöjd med era första 55 minuter?

– Nej. Det räcker ju inte. En match pågår i 60 minuter. Det fick vi se i dag. Jag hade varit oerhört missnöjd om vi hade fått med oss två poäng.

På onsdag tar fortsatta tabelltian Västerviks IK emot serieledande BIK Karlskoga i hemmahallen.