Sök

VIK tappade allt igen - hade ledningen fram till 19 sekunder återstod

Kim Johansson gjorde Västerviks 1-0-mål mot Tingsryd. Men trots tvåmålsledning med fem minuter kvar av matchen blev det bara en pinne för VIK i kvällens match. Foto: Ossian Mathiasson

Västerviks IK var på väg mot tre stabila och viktiga bortapoäng mot Tingsryd i kväll. Men en 2-0-ledning med fem minuter kvar höll inte. Tingsryds kvittering kom med 19 sekunder kvar att spela, och sedan vann hemmalaget även straffläggningen.

Det var ju inte direkt så att det slog gnistor om den första perioden i kvällens Smålandsderby i HockeyAllsvenskan.

Hemmalaget Tingsryd spelade precis så tajt, organiserat och avvaktande som så många gånger förr. Och Västervik spelade med sådant tålamod som tränare Mattias Karling på förhand krävde av laget.

Kontentan av det blev en avvaktande och chansfattig match. Bra hockey? Absolut! Men underhållande? Nja!

Mållöst efter 20 minuter.

Två VIK-mål

Betydligt mer öppet i den andra perioden, och Västervik inledde starkt. Inte bara spelmässigt, utan man spräckte också målnollan.

Redan efter 59 sekunder skickade offensivt duktige backen Kim Johansson upp 1-0 i Tingsryd-keeperns högra kryss, framspelad av Victor Öhman.

2-0 kom 13 minuter in i mittperioden, och även denna gång var det förstalinan som levererade. Återigen assist av Öhman, och denna gång mål av Darren Nowick.

Tingsryd då? Ja, det saknades inte alls chanser. Men närmare än en trippelchans som avslutades med ett stolpskott kom man inte.

Tappade ännu en gång

Senast lagen möttes vände Tingsryd underläge 1-2 till seger 5-3 i den sista perioden. Någon vändning kändes dock inte nära i kväll. Inte förrän fem minuter återstod av matchen.

Fram till dess kontrollerade nämligen Västervik slutperioden totalt. Men när Gustav Olhaver elegant lyfte in reduceringen över duktiga Sam Wards axel var det helt plötsligt match igen.

Och med 19 sekunder kvar av matchen dundrade Robin Carlsson in kvitteringen.

Bara en VIK-poäng

Med tre minuter kvar av förlängningen fick Västervik ett gyllene tillfälle att avgöra matchen och få med sig bonuspoängen. Hemmalagets Joachim Nermark utvisades då för highsticking, men Västerviks spel i fyra mot tre blev både udd- och resultatlöst.

28-28 i skott och matchen till straffar. Där var Tingsryd starkast och därmed bara en pinne till VIK.

2-2 efter full tid var förövrigt ett gångbart resultat i kväll. Fyra av sex matcher i HockeyAllsvenskan slutade så.