Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Tung arbetsbörda gör att IKO agerar – han tar nyinrättad roll

IK Oskarshamn förstärker organisationen och tar in Thomas Fröberg som general manager. Foto: Pixabay

Tung arbetsbörda gör att IKO agerar – han tar nyinrättad roll

SHL-laget IK Oskarshamn gör förändringar i organisationen. Thomas Fröberg kliver in och tar den nyinrättade rollen som general manager.

Annons:

IK Oskarshamn tog in Daniel Stolt och Pelle Johansson från Vimmerby Hockey inför SHL-säsongen och har tillhört landets högsta serie i ett halvår. Nu har klubben gjort en analys som visar att arbetsbelastningen har varit för stor i vissa delar av organisationen, bland annat rent sportsligt. 

IKO rekryterar Thomas Fröberg i rollen som general manager. Han ansluter från allsvenska BIK Karlskoga och börjar jobba direkt med ett kontrakt som är skrivet över denna och nästa säsong. Det skriver IKO i ett pressmeddelande. 

”Vi har tittat lite på hur andra klubbar arbetar med det sportsliga och fastnat för en lösning där Thomas har det högsta sportsliga ansvaret och samarbetar med Daniel Stolt. Vi har stora utmaningar gällande den här säsongens lagbygge med tanke på de skador vi drabbats av och tanken är att Thomas ska börja arbeta med truppen direkt, men även blicka framåt mot nästa säsong oavsett vilken liga vi spelar i”, säger Martin Åkerberg.

Fröberg kommer ha högsta ansvar för den sportsliga verksamheten och jobbar i team med sportchefen Daniel Stolt. Pelle Johanssons sportsliga ansvar står kvar och för att göra rollfördelningen tydlig döps titeln om till junior- och ungdomsansvarig.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: