Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
VIK plockar in storväxt rightback: ”Defensiv klippa”

Arvid Henriksson, här i Örebro HK:s tröja under en SHL-match 2017, vänder hem från Nordamerika och har kritat på för Västerviks IK. Foto: Bildbyrån

VIK plockar in storväxt rightback: ”Defensiv klippa”

Västerviks IK stärker upp defensiven. 25-årige backen Arvid Henriksson lämnar Nordamerika för att spela med VIK i allsvenskan. 

Annons:

Västerviks IK presenterade på onsdagsmorgonen sitt senaste nyförvärv till nästa säsong. Den 25-årige storväxte backen Arvid Henriksson, som är 195 centimeter lång och väger 96 kilo, har kritat på ett ettårskontrakt.

Stockholmaren kommer från fem raka säsonger i Nordamerika. Han har spenderat de fyra senaste säsongerna med Laker Superior i collegeligan NCAA och gjorde en AHL-match den gångna säsongen. 

Henriksson gjorde som junior tre allsvenska matcher med AIK och en SHL-match med Örebro. 

VIK:s nytillträdde sportchef Victor Öhman är nöjd med förstärkningen. 

”I Arvid får vi en defensiv klippa med en riktigt bra size men som ändå är rörlig på skridskorna, det är en kille som kommer till jobbet varje dag och man vet vad man får. En grymt seriös kille som är träningsvillig och vill utvecklas varje dag. Kul att han flyttar hem till Sverige och vill utvecklas här hos oss”, säger Victor Öhman i ett pressmeddelande. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: