Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
VIK-forwarden nådde fin milstolpe i allsvenskan – nu väntar viktigt bottenmöte

Victor Öhman har nått milstolpen 100 mål i Hockeyallsvenskan. Nu väntar returmöte hemma mot Almtuna IS. Foto: Bildbyrån

VIK-forwarden nådde fin milstolpe i allsvenskan – nu väntar viktigt bottenmöte

Victor Öhman prickade in dubbla mål borta mot Almtuna och nådde milstolpen 100 mål i Hockeyallsvenskan.
– Det är en rolig milstolpe, säger Victor Öhman. 

Annons:

Västerviks IK fick till ett efterlängtat trendbrott i lördagens bortamatch mot bottenkollegan Almtuna IS. Efter sju raka nederlag vann Västervik med 6–2. Forwarden Victor Öhman gick i bräschen och nådde milstolpen 100 mål i Hockeyallsvenskan efter att ha blivit tvåmålsskytt. Han kommer uppmärksammas inför nedsläpp i kvällens hemmamatch mot Almtuna.

– Det är självklart en rolig milstolpe. Det är nog inte alla spelare som kommer nå det, säger Victor Öhman. 

Mer av en framspelare som ung

Victor Öhman kom till Västervik inför säsongen 2015/2016 och bidrog i allra högsta grad till att klubben tog klivet upp i Hockeyallsvenskan. VIK är inne på sin sjunde allsvenska säsong och Victor Öhman har varit med på klubbens imponerande resa. 

Vad är förklaringen till att du har kommit upp i 100 allsvenska mål?

– I tidig ålder var jag kanske lite mer av en framspelare än en målskytt. När jag kom till Västervik lossnade det på den fronten. Jag hade under de första säsongerna Dan Pettersson framför mål och jag dunkade upp en hel del mål, framför allt i powerplay. Det är något som jag har spunnit vidare på och jag har fått stämpeln som en målskytt under min tid i Västervik, säger Victor Öhman. 

"Bara se till att göra det"

Victor Öhman stod på 95 allsvenska mål inför årets säsong och har nu satt de fem sista puckarna för att nå upp till milstolpen. 

Hur mycket har du tänkt på att du kan nå 100 allsvenska mål?

– Det var i början av den här säsongen som jag såg att det hintades om att jag kunde komma upp i 100 allsvenska mål. Ska jag vara helt ärlig så har jag inte haft någon koll på det. När jag läste att jag kunde nå det i år så var det bara se till att göra det, säger Victor Öhman. 

Finns det något speciellt mål som sticker ut?

– Svårt att svara på. Jag har alltid gillat målen där jag har stått på högerkanten i powerplay och jag skulle väl säga att 60–70 procent av målen kommer därifrån. Det är väl några mål som sticker ut. Jag minns ett mål som jag gjorde hemma mot Modo i spel fem mot fem när jag fick pucken i egen zon, klev in på högerkanten, gjorde en 90-gradare och slängde upp pucken rätt upp i ”löken”.

Viktigt möte i botten

Västervik och Almtuna ligger på plats tolv och tretton i tabellen har båda 21 inspelade poäng. 

– Det har varit mycket upp och ner och ganska tufft, framför allt nu på slutet. Jag tycker att vi kanske har förtjänat lite mer poäng än vad vi har fått. Det finns inte särskilt många matcher där vi har klappat igenom utan vi har spelat ganska bra i två perioder. Det är vår tredje period som har varit ett spöke för oss i år där vi har blivit ängsliga när vi har släppt in ett mål. Går man tungt och man vet om att det kanske har gått troll i tredje perioden så blir det lätt att man börjar fundera på de dåliga sakerna. Vi gjorde en jättebra match mot Almtuna senast och ska försöka bygga vidare på det. 

Om man tittar på tabellen är det lätt att förstå vikten av kvällens bottenmöte. 

– Det är en jäkligt viktig match för oss, men varje match är viktig med tanke på vårt tabelläge. Vi vet om att vi kan slå alla lag om vi har en bra dag. Jag har spelat i den här ligan så pass länge och vet att vi skulle kunna åka upp och slå Björklöven. Man behöver vinster för att få ny energi i gruppen. Vinsten senast tror jag gjorde oss väldigt gott. Vi spelade bra då och vi ska se till att spela minst lika bra på hemmaplan och visa vår fans att vi även kan vinna på hemmaplan. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: